vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik u finalu Kupa RS

KK SUTJESKA : KK RADNIK BNB 69 : 71 (14:22 / 18:10 / 19:24 / 18:15)

Sutjeska i Radnik odigrali su dramatičnu utakmicu u polufinalu Kupa RS. Radnik je vodio većim dijelom meča, ali je domaćin uz glasnu i brojnu publiku u finišu utakmice stigao zaostatak od 9 poena. Pri rezultatu 69:69, Sutjeska je imala napad, ali je promašila i bukvalno desetinku prije kraja napravila faul, poklonivši Radniku slobodna bacanja i plasman u finale.

“Ove godine smo toliko utakmica nesrećno izgubili da je moralo da se vrati, a vratilo se na ovom terenu. Čestitam domaćinu , i u prošlom kolu je izbacio premijerligaša Leotara i sada je bio na korak od iznenađenja”, rekao je Branislav Vićentić, trener KK Radnik BNB.

“Mislim da smo odigrali najlošiju utakmicu od početka sezone, upravo sad kad je trebalo da odigramo najbolje. Ovi mladi igrači, vjerovatno poneseni malo publikom, bili su dosta dekoncetrisani, nisu radili ono što smo se dogovorili”, rekao je Milenko Ivanović, trener KK Sutjeska.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Goran Vučičević sa 22 i Darko Damjanović sa 17 poena. Na drugoj strani, Goran Bodiroga je ubacio 16, a Ivan Radović 15 poena. Radnik će u finalu, za trofej, igrati sa ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada.

“Kad uđeš u finale sve je moguće. Sad smo ponovili neki uspjeh kluba, potrudićemo se da napravimo istorijski uspjeh i da osvojimo Kup RS”, rekao je Branislav Vićentić.

Utakmica u Foči imala je i humanitarni karakter. Sutjeska se pridružila akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, pa je sav prihod od ulaznica proslijeđen u Fond za djecu sa rijetkim bolestima.

Finale Kupa RS će se odigrati 26.01.2016. godine. Radnik se ponudio Savezu RS da bude organizator i domaćin ove utakmice ali će, po svemu sudeći, on biti određen izvlačenjem.

Sljedeći meč u prvenstvu Radnik igra u subotu, 09.01.2016. protiv prvoplasirane ekipe Kaknja kao domaćin. Meč je zakazan za 18 časova.

Translate »