vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

RADNIK ELVACO METPRO SAVLADAO SOKOLAC U GOSTIMA

KK SOKOLAC – KK RADNIK ELVACO METPRO  72 : 76  (12:15 / 19:20 / 20:21 / 15:10 / 6:10)

KK SOKOLAC: Pečenica 22, Jovović 8, Mijatović 19, Đerić 3, Nešić 6, Babović, Zelić, Todorović 12, Dubovina, Šalić, Koprivica. Trener: T. Tamburić

KK RADNIK ELVACO METPRO: Vlačić 8, Ristić, Kokoruš 18, Mičić 21, Jovanović 2, Radović 2, Markez 6, Andrić, Tejić, Spasojević, Kecman 14, Kajmaković 5. Trener: V. Radovanović

Radnik Elvaco MetPro je u 17. kolu Prve lige Republike Srpske gostovao ekipi Sokoca i nakon produžetka ostvario veoma bitnu pobjedu za mirniji nastavak prvenstva i opravdao ulogu favorita na ovom meču.

Bilo je jasno našoj ekipi da će ovo biti veoma težak meč. Radnik je bolje krenuo i prve dvije četvrtine riješio u svoju korist. Imao je priliku nekoliko puta da možda napravi i ozbiljniju razliku, ali uporna ekipa Sokoca to nije dozvoljavala, tako da je Radnik na poluvremenu imao „samo“ 4 poena prednosti. Naš tim je i treći period igre riješio u svoju korist minimalnim rezultatom te je mogao mirnije da uđe u završnicu ovog susreta. Ipak, ekipa Sokoca je šutevima za tri poena (čak 43 pokušaja) uporno pokušavala da uvede meč u neizvjestan tok. Pad koncentracije našeg tima u posljednjih nekoliko minuta i serija protivnika omogućile su domaćinu da svoju šansu potraži u produžetku. Zahvaljujući iskustvu i mirnijoj igri u posljednjim trenucima produžetka, Radnik je ipak uspio da riješi ovaj susret u svoju korist rezultatom 72:76 i osvoji nove, vrlo važne bodove.

Najefikasniji na meču bio je igrač Sokoca, Pečenica, koji je postigao 22 poena. Mijatović je brojao do 19. Ekipu Radnika predvodili su Mičić sa 21, Kokoruš sa 18 i Kecman sa 14 postignutih poena.

U sljedećem kolu, Radnik će dočekati ekipu Drine Princip. Meč je na programu u subotu, 29.02.2020. sa početkom od 20h u sali Gimnazije.

Translate »