vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik Elvaco MetPro dočekao Borac u derbi meču 16. kola

KK RADNIK ELVACO METPRO – KK BORAC  59 : 71  (9:26 / 19:13 / 10:19 / 21:13)

KK RADNIK ELVACO METPRO: Vlačić 2, Markez 5, Kecman 7, Jovanović 8, Kajmaković 8, Radović 5, Tejić, Ristić 2, Kokoruš, Spasojević 10, Goranović, Mičić 12. Trener: V. Radovanović

KK BORAC: Đonlić 4, Lončar 4, Pavlović 16, Ljuboja 13, Reljić 6, Zvonar, Nikolić, Barbarez 3, S. Lončar 7, Marković 8, Maran 10. Trener: M. Šćekić

U 16. kolu Prve lige Republike Srpske, Radnik Elvaco MetPro je bio domaćin ekipi Borca iz Banja Luke u derbi utakmici koja je imala i humanitarni karakter. Borac je opravdao ulogu favorita i savladao naš klub rezultatom 59:71.

Borac je od samog starta nametnuo svoj ritam i brzo došao do prednosti. Radnik je konstantno pokušavao da uhvati ritam i uvede meč u neizvjestan tok, ali iskusna ekipa Borca to nije dozvoljavala i na kraju je riješila utakmicu u svoju korist. Treba napomenuti da je Radnik na ovom susretu bio oslabljen neigranjem kapitena Kokoruša, ali to svakako ne umanjuje potpuno zasluženu pobjedu Borca. Najefikasniji igrač na meču bio je Pavlović sa 16 postignutih poena, dok je Ljuboja postigao 13. U ekipi Radnika, Mičić je postigao 12, a Spasojević 10.

Ono što svakako raduje jeste igra naših mladih igrača. Spasojević, Ristić, Jovanović, Markez i Tejić na pravi način koriste minutažu koju dobijaju i iz utakmice u utakmicu pokazuju da Radnik na njih u budućnosti može ozbiljno računati.

Radnik Elvaco MetPro se zahvaljuje svima koji su prisustvovali ovoj utakmici jer su na taj način pružili podršku narodu i svetinjama na Kosovu i Metohiji. Sav prihod od ulaznica će biti proslijeđen organizaciji „Svi za Kosmet“.

Translate »