vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik poražen od Slobode

KK RADNIK BNB – OKK SLOBODA  68 : 74  (18:23 / 12:19 / 14:11 / 24:21)

KK RADNIK BNB: Boljkovac 4, Jovanović 12, Kokoruš 15, Milošević 5, Pavlović 5, Kaluđerović 23, Milošev 2, Prskalo 2, Šarić, Popadić, Sandić. Trener: B. Vićentić

OKK SLOBADA: Ahmedović 2, Hasandić 17, Muratović 1, Rikalo 10, Taylor 12, Čampara 9, Harris 16, Jakupović 2, Latifagić 5, Petrov. E. Kavgić

U 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sloboda je savladala Radnik i upisala veoma značajne bodove u borbi za opstanak u najvišem rangu takmičenja. Sloboda je na početku utakmice prva stekla prednost i sigurnom igrom uspijevala da je održi do poluvremena kada je imala velikih 12 poena prednosti. Radnik je konstantno stizao prednost gostiju i drugo poluvrijeme je igrao značajno bolje. Treći i četvrti period utakmice je riješio u svoju korist, u posljednjoj četvrtini potpuno anulirao prednost Slobode, ali ipak nije imao dovoljno snage za potpuni preokret. Sloboda je zasluženo dobila ovaj meč i napravila značajan korak naprijed ka opstanku u ligi.

Najfikasniji igrač na ovom susretu bio je igrač Radnika Kaluđerović koji je postigao 23 poena. Dvocifreni su bili još i Kokoruš sa 15 i Jovanović sa 12 ubačenih koševa. U ekipi Slobode su se istakli Hasandić sa 17, Taylor sa 12 i Rikalo sa 10 postignutih poena.

Do kraja regularnog dijela lige ostalo je tri kola i nakon toga slijedi Liga za opstanak u kojoj će po svemu sudeći učestvovati ekipe Bošnjaka, Vogošće, Studenta, Mladosti, Slobode i našeg Radnika. S obzirom da će ove godine tri ekipe napustiti najviši rang, biće veoma zanimljivo vidjeti kako će se ova liga odvijati.

Sljedeći meč Radnik BNB igra 28.02. kao gost ekipi Širokog.

 

Translate »