vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik ponovo bolji od Bošnjaka

KK RADNIK BNB – KK BOŠNJAK  84 :75  (20:17 / 18:13 / 23:18 / 23:27)

KK RADNIK BNB: Šarić 3, Popadić, Boljkovac 2, Milošević 12, Vasić 4, Kokoruš 13, Jovanović 21, Kaluđerović 16, Pavlović 5, Prskalo 6, Sandić, Milošev 2. Trener: B. Vićentić

KK BOŠNJAK: Nedinić, Ahmetbašić B., Ahmetbašić M. 12, Suljić, Marković 11, Dovadžija 15, Damjanović 8, Lulić 5, Mujić 8, Dragolj 1, Rešidović, Tunović 15. Trener: A. Rešidović

Radnik je u 13. kolu Premijer lige zabilježio novu pobjedu protiv ekipe Bošnjaka. Naš klub u posljednjih nekoliko utakmica igra veoma dobru košarku i samo zahvaljujući nedostatku sreće nije upisao više pobjeda protiv ekipa koje su na papiru bile favorit. Radnik je na ovom susretu opravdao ulogu favorita i bez većih problema savladao ekipu Bošnjaka.

Prve dvije četvrtine Radnik je riješio u svoju korist i na odmor otišao sa 8 poena prednosti. Bošnjak je pokušavao agresivnom odbranom da uradi nešto više i u jednom periodu igre mu je  uspijevalo da održi rezultatski priključak. Međutim, Radnik je igrao mnogo bolje u oba pravca, pa je nakon nekih čvrstih odbrana i kontranapada publika mogla da vidi i dosta atraktivnih poteza i zakucavanja. U trećem periodu Radnik je imao maksimalnih +19, pa je trener Vićentić iskoristio priliku da šansu da i igračima koji imaju nešto manju minutažu. U posljednjem periodu je Bošnjak uspio da smanji razliku na pristojnih 9 poena, ali je to bilo sve što je uspio da napravi u ovom meču.

Najefikasniji igrač Radnika, a i na utakmici bio je Luka Jovanović sa 21 poenom. Kaluđerović je postigao 16, Kokoruš 13, Milošević 12. U ekipi Bošnjaka istakli su se Tunović i Dovadžija sa po 15 poena, Ahmetbašić sa 12 i Marković sa 11 postignutih koševa.

Sljedeći meč Radnik igra u subotu, 20.01.2018. u Mostaru protiv ekipe studenta.

Translate »