vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik u posljednjim sekundama poražen od Širokog

KK RADNIK BNB – KK ŠIROKI  60 :64  (18:19 / 13:18 / 14:9 / 15:18)

KK RADNIK BNB: Popadić, Sandić, Milošević 8, Tejić, Kokoruš 17, Jovanović 10, Kaluđerović 4, Pavlović 19, Tomić 2, Milošev. Trener: B. Vićentić

KK ŠIROKI: Naletilić, Soldo, Lončar 8, Planinić, Mikulić 16, Čolak 4, Zubac 3, Šušak, Karačić 11, Dreznjak M., Dreznjak D. 18,  Batinić 4. Trener: D. Vujanović

Nakon velike borbe i vrlo neizvjesne utakmice, Radnik je poražen od ekipe Širokog u posljednjim trenucima susreta.

Na samom početku vidjelo se da će ovo biti jedan veoma borben i tvrd meč. Radnik je nešto bolje otvorio utakmicu ali Široki je uspijevao da održi ritam i ne dozvoli našim momcima da se rezultatski odvoje. U drugom periodu Široki je odigrao bolje i riješio ovaj dio igre u svoju korist, da bi na poluvrijeme otišao sa plusom od 6 poena. Široki je najveću prednost imao početkom trećeg perioda – 9 razlike, ali je Radnik fenomenalnom odbranom natjerao protivnika na ogroman broj greški (24 izgubljene lopte) i vratio utakmicu u egal. Onda je došla posljednja četvrtina u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Čak 9 puta je došlo do promjene vodstva, a 12 puta je rezultat bio neriješen. Široki je konstantno bio bolji u skoku, ali je Radnikova odbrana održavala plavo-bijele u utakmici, pa su postigli čak 29 poena iz izgubljenih lopti protivnika. Široki je, očekivano, bio dominantniji u reketu i bilo je jasno da će utakmica biti neizvjesna do samog kraja.

U posljednjim trenucima meča, Kokoruš je pri rezultatu 61:60 probio odbranu rivala i krenuo na polaganje. Zaustavljen je bez faula (kako je procijenila sudijska trojka) i Širokom je pripala lopta, nakon čega je odmah sviran faul Damjanu Miloševiću. Radnik je imao još jednu šansu nakon dobre odbrane da riješi meč kontranapadom 2 na 0, ali je ponovo dosuđen faul Miloševiću za nova bacanja i nakon toga Radnik više nije imao vremena da se vrati.

Najefikasniji igrač na meču je bio igrač Radnika Pavlović sa 19 postignutih poena. Pratio ga je Kokoruš sa 17, a dvocifren je bio još i Jovanović. U ekipi Širokog najviše je postigao Dreznjak D. – 18, zatim Mikulić 16 i Karačić 11.

U sljedećem kolu, Radnik će gostovati ekipi Kaknja.

Napišite komentar

Translate »