vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Sutjeska izjednačila na 2:2

KK SUTJESKA  –  KK RADNIK BNB  66 :62  (16:9 / 12:19 / 17:15 / 21:19)

KK SUTJESKA: Šolaja 2, Bodiroga 14, I. Radović 13, Arsenović 2, Vuković 1, Radović, Kaluđerović 21, Živanović, Todorović 3, Crnogorac 6. Trener: M. Ivanović

KK RADNIK BNB: Kupusović 3, Ćeranić 7, Erić, Gavrić 3, Kokoruš 24, Radović, Drljača, Despotović, Kajmaković 4, Ilić 6, Kecman 15, Samdić. Trener: B. Vićentić

U četvrtoj utakmici finalne serije koja je odigrana u Foči, Radnik je poražen rezultatom 66:62. Fočaci su na taj način izjednačili ukupan rezultat na 2:2, tako da će o pobjedniku ove serije i prvaku Republike Srpske odlučivati peti meč koji je na programu u utorak, 06. juna sa početkom od 19h.

Utakmica u Foči je bila veoma neizvjesna, kao i prethodni meč u Bijeljini. Sutjeska je bolje otvorila ovaj susret i na kraju prvog perioda imala prednost od 7 poena. Radnik je uzvratio u drugom periodu igre istom mjerom, tako da je na poluvremenu rezultat bio izjednačen – 28:28.  Nastavak utakmice nije donio neki poseban rezultatski iskorak bilo koje ekipe, ali je Sutjeska bila dosta uspješnija u skoku ispod oba obruča, što je uveliko doprinijelo tome da veći dio ovog meča bude u blagoj prednosti. Uspjeli su da dobiju i treći period i sa 2 poena prednosti uđu u završnicu meča.

Kokoruš je 35 sekundi prije kraja meča postigao trojku za izjednačenje, ali su u sljedećem napadu igrači Radnika BNB su dozvolili lake poene, da bi sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja i većom koncetracijom u završnici igrači Sutjeske izborili majstoricu u Bijeljini.

Najefikasniji igrač je bio Dejan Kokoruš sa 24 poena, dok je u ekipi Sutjeske to bio Filip Kaluđerović sa 21 poenom.

Radnik BNB poziva sve navijače, simpatizere i ljubitelje košarke da dođu na utakmicu i pomognu našim igračima da zajedno dođemo do titule prvaka Republike Srpske po četvrti put.

Naš klub, naš grad!

Translate »