vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Poraz od Sutjeske

KK SUTJESKA  –  KK RADNIK BN BASKET   81 : 78   (20:17 / 23:20 / 15:20 / 23:21)

U pretposljednjem kolu regularnog dijela Prvenstva Republike Srpske, košarkaši Radnika BNB su poraženi na gostujućem terenu od ekipe Sutjeske koja je ovom pobjedom i definitivno obezbijedila učešće u doigravanju.

Obje ekipe igrale su bez nekoliko bitnih igrača, ali i pored toga derbi je opravdao očekivanja. Publika koja je došla u velikom broju mogla je vidjeti veliku borbu na terenu, sa dosta dobrih poteza, a čini se da je presudila veća želja za pobjedom domaćih igrača, jer je ovaj meč imao veliku važnost za njih. Radnik BNB je još u prošlom kolu obezbijedio prvo mjesto pred doigravanje, tako da ovaj meč i nije imao neki veliki rezultatski značaj za naš klub.

Najefikasniji igrač utakmice bio je bek Sutjeske Filip Kaluđerović koji je ubacio 22 poena. U pobjedničkom sastavu dvocifren učinak imali su i Marko Todorović 18, te Ivan Radović i Stefan Živanović po 14 poena.

U ekipi Radnika najefikasniji je bio Aljoša Ćeranić sa 17 poena, Zoran Kupusović je ubacio 14, Dušan Ilić 13, a Dejan Kokoruš i Jovica Kecman po 12.

U posljednjem kolu idućeg vikenda Radnik dočekuje ekipu Studenta, a Sutjeska će u meču sa trećeplasiranim Sokolcem odlučivati koja će ekipa u plejof sa druge, a koja sa treće pozicije. Radnik BNB će u polufinalu, kako sada stvari stoje, igrati sa ekipom Prijedora.

Translate »