vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Poraz u Višegradu

KK VARDA HE – KK RADNIK BNB  83 :81 (25:25 / 18:16 / 15:23 / 19:13)

KK VARDA HE: Peković 13, Marković, Tasić, Nešković, Šimšić, Kojić, Javorac, Sudžum 28, Rosić 2, Ivanović 8, Frganja 8, Stanimirović 20. Trener: I. Vidaković

KK RADNIK BNB: Kupusović, Ćeranić 19, Gavrić 13, Kokoruš 30, Radović 2, Popadić, Despotović 2, Kajmaković 7, Ilić, Kecman 8. Trener: B. Vićentić

Posle duže vremena, Radnik BNB je doživio poraz i to od ekipe Varde na gostovanju u Višegradu. Iako je Radnik bio favorit u ovom meču i očekivalo se da novom pobjedom osigura prvu poziciju, ekipa Varde se pokazala kao tvrd orah i nije dozvolila gostima da upišu nove bodove.

Radnik je, utisak je, imao dobru priliku da pobijedi u ovom meču, ali nije imao snage da izdrži do kraja i materijalizuje dobru igru u trećem periodu. Od početka meča, vidjelo se da će ekipe biti efikasne i da se neće igrati na mali broj poena. Oba tima su postigla po 25 poena i najavila interesantan ostatak meča. U drugom periodu se domaćin bolje snašao i na odmor otišao sa minimalnom prednosti.

Igrače Varde je odlično služio šut za dva poena, ali bez obzira na to, igrači Radnika su apsolutno dominirali u trećem periodu, stekli i dvocifrenu prednost, pa se očekivalo da će ovo biti ključni trenuci kada će gosti mirno privesti ovaj duel kraju. Međutim, domaći nisu to dozvolili, odigrali su posljednju četvrtinu mnogo bolje i uveli meč u neizvjesnu završnicu u kojoj su se bolje snašli i nanijeli Radniku 4. poraz ove sezone.

Statistika kaže da su domaći u potpunosti nadskakali naš tim, bili uspješniji u šutu za 2, koncentrisaniji na liniji penala (igrači Radnika su imali procenat šuta sa slobodnih bacanja svega 50%) i uz veći broj asistencija zasluženo savladali naš tim.

Najfikasniji igrač bio je Kokoruš sa 30 postignutih poena, odmah iz njega je Sudžum sa 28. U timu Radnika dvocifreni su bili još i Ćeranić sa 19 i Gavrić sa 13 postignutih poena, dok su se kod domaćina istakli i Stanimirović sa 20 i Peković sa 13 ubačenih poena.

Sljedeći meč Radnik igra u Bijeljini protiv ekipe Bratunca.

Translate »