vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao Sutjesku

KK RADNIK BNB – KK SUTJESKA  76 :74  (15:16 / 17:21 / 25:19 / 19:18)

KK RADNIK BNB: Drljača, Kupusović, Ćeranić, Erić 3, Gavrić 18, Kokoruš 13, Radović 15, Despotović, Kajmaković 4, Ilić, Kecman 23. Trener: B. Vićentić

KK SUTJESKA: Radović 2, Đerić 8, Bodiroga 13, Arsenović 3, Vuković 3, Kaluđerović 17, Živanović 28, Savić. Trener: M. Ivanović

U još jednoj vrlo neizvjesnoj utakmici, Radnik je osvojio nove bodove i zadržao drugu poziciju u prvenstvu. Već u prvoj četvrtini se moglo naslutiti da je Sutjeska došla sa čvrstom namjerom da se nadigrava u Bijeljini i da želi da u ovom susretu ostane neporažena. Zahvaljujući dobroj odbrani i kontranapadima, gosti su održavali minimalnu prednost. Kad god bi domaćin zaprijetio nekom značajnijom serijom, prošlogodišnji igrač Radnika Živanović bi šutevima za tri poena odbijao te pokušaje, tako da se na odmor otišlo sa prednošću košarkaša Sutjeske od 4 poena – 33:37.

Treći period igre je bio ključni. Radnik je uspio da dođe do svoje igre, napravi preokret i u ovoj četvrtini postigne 25 poena. Gosti su do kraja meča pokušavali da vrate prednost, u nekoliko navrata bili i blizu da to ostvare, ali trojkom Radovića u posljednjim trenucima meča bilo je jasno da bodovi ostaju u Bijeljini. Gosti su u posljednjoj sekundi trojkom uspjeli da smanje rezultat, ali to je bilo sve.

Najefikasniji na meču bio je igrač Sutjeske, Živanović sa 28 poena (8 postignutih trojki), ali je ipak najbolji akter ovog susreta bio igrač Radnika Jovica Kecman sa dabl-dabl učinkom – 23 poena i 13 skokova. Dvocifreni u našoj ekipi bili su još i Gavrić (18), Kokoruš (13) i Radović (15).

Sljedeći meč Radnik igra protiv ekipe Studenta u Banjoj Luci.

Translate »