vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik bolji od Rudara

KK RADNIK BNB – OKK RUDAR 2015   83 :71   (20:22 / 21:21 / 17:11 / 25:17)

KK RADNIK BNB: Popadić, Drljača, Ćeranić 10, Erić 3, Gavrić 3, Kokoruš 30, Radović 4, Despotović, Kajmaković 5, Ilić 17, Kecman 11, Pržulj. Trener: B. Vićentić

OKK RUDAR 2015: Todorović 17, Gavrić, Cvjetković 4, Marković 8, Radenković 7, Jović, Despotović 6, Tomić 5, Todorović 3, Nikolić, Stevanović 21. Trener: P. Vasković

Radnik je u subotu, 05. oktobra dočekao ekipu Rudara iz Ugljevika i ostvario novu pobjedu u 3. kolu prvenstva Republike Srpske. Rudar je na krilima pobjede nad Borcem iz Banjaluke došao u Bijeljinu sa očekivanjem da iznenadi favorita na ovom meču.

Utakmica je bila vrlo neizvjesna do posljednjih nekoliko minuta. Rudar je bolje otvorio meč i prvu četvrtinu je uglavnom bio u blagoj prednosti. Radnika nije služio šut sa distance i u odbrani su imali problem da zaustave individualne pokušaje protivnika ali su ipak uspijevali da održe korak. Drugi period je Radnik počeo nešto bolje i nekoliko puta mu je polazilo za rukom da preokrene rezultat ali raspoloženi Stevanović i Todorović su vraćali minimalnu prednost Rudaru. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 41:43.

Drugo poluvrijeme Radnik je odigrao mnogo agresivnije i bolje u defanzivi, što mu je donijelo dosta laganih poena i nešto osjetljiviju prednost. Proradio je šut sa distance i svaki pokušaj protivnika da ozbiljnije ugrozi rezultat nije uspijevao. Radnik je treću i četvrtu četvrtinu riješio u svoju korist za konačnih 83:71.

Najefikasniji igrač na ovoj utakmici kod oba tima bio je Dejan Kokoruš sa 30 postignutih poena uz 8 skokova i 4 asistencije uz visoke procente šuta. Dvocifreni su bili još Ilić sa 17, Kecman sa 11 i Ćeranić sa 10 ubačenih koševa.

Kod ekipe Rudara, najefikasniji su bili Stevanović sa 21 i Todorović sa 17 postignutih poena.

Naredni prvenstveni meč je na programu sljedećeg vikenda, ali će prije toga Radnik već u srijedu odigrati i Kup utakmicu, tako da će naš tim ove nedjelje imati veoma gust raspored.

Translate »