vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik u dramatičnoj završnici izgubio u Mostaru

KK ZRINJSKI – KK RADNIK BNB  83 :79  (23:22 / 16:16 / 19:22 / 25:19)

KK ZRINJSKI: Begić 10, Manjgo, Golemac, Gilja 3, Hukara, Petrić 2, Pavić 7, Princ 24, Demić 17, Planinić, Šamadan 20, Brajković. Trener: Muminović

KK RADNIK BNB: Drljača, S. Damjanović 5, Klještan, Vučićević 19, Kokoruš 12, Sekicki 8, Kecman, Tuljković 13, Živanović 5, Gavrić 1, D. Damjanović 16. Trener: B. Vićentić

Zrinjski i Radnik su ponovo odigrali jedan interesantan i neizvjestan meč. Nakon utakmice u Bijeljini koja je bila više nego uzbudljiva, sada je i u Mostaru publika mogla da uživa u dobroj košarci.

Već na početku je bilo jasno da nijedan tim neće lako doći do novih bodova i da će se voditi velika bitka za svaki poen. Prve dvije četvrtine su bile potpuno izjednačene i na poluvrijeme se otišlo sa prednošću domaćina od samo jednog poena 39:38. U nastavku se takođe mogla vidjeti izjednačena igra. Obje ekipe su imale visok procenat šuta za 2 i 3 poena. Radnik je dominirao u skoku i na kraju završio sa 9 skokova više u odnosu na protivnika, ali je i dalje gubio jako puno lopti, ukupno 18, što je na kraju možda i presudilo.

Treći period igre Radnik je odigrao nešto bolje i u posljednju četvrtinu je ušao sa prednošću od 2 poena. U tom dijelu igre se ponovo gledala rezultatska klackalica u kojoj se Radnik nešto bolje snalazio. Posljednjih minut je bio odlučujući. Radnik je u završnici meča bio u prednosti kada je primio trojku kojom je Zrinjski okrenuo rezultat u svoju korist. Nakon tajm-auta, Tuljković je iza linije za tri poena pokušao da donese pobjedu našem timu ali nije bio precizan. Zrinjski je postigao poene i otišao na 4 poena prednosti što je značilo i novu pobjedu domaćih.

Najefikasnij na meču bili su Princ sa 24 i Šamadan sa 20 postignutih poena, dok su u Radniku bolji od ostalih bili Vučićević sa 19 i D. Damjanović sa 16 poena.

Posljednju utakmicu u sezoni Radnik će odigrati u srijedu, 13.04.2105. godine protiv ekipe Građanskog. Meč počinje od 20h u sali O.Š. „Vuk Karadžić“.

Translate »