vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik u posljednjim trenucima srušio Slobodu

KK RADNIK BNB – KK SLOBODA  70 : 69 (20:15 / 11:16 / 20:26 / 19:12)

KK RADNIK BNB: Drljača, Marković, S. Damjanović 8, Vučićević 22, Kokoruš 5, Sekicki 5, Tuljković 11, Živanović, Gavrić 2, Kecman, Klještan 2, D. Damjanović 15. Trener: B. Vićentić

KK SLOBODA: Ahmedić, Hasandić 9, Hrnčić 10, Sekulović 12, Latifagić 2, Džambić 4, Grošić 2, Čerkezović 2, Jakupović 13, Muratović, Sinadinović 15. Trener: V. Mićanović

Još jedan dobar meč za naš tim. U drugom kolu Lige za opstanak, Radnik je zabilježio i drugu pobjedu i time „ovjerio“ brejk koji je napravio prije nekoliko dana u Mostaru protiv ekipe Studenta.

Na početku su obje ekipe nervozno ušle u meč što je rezultiralo veoma lošim procentom šuta za 2 i 3 poena. U takvoj igri Radnik se bolje snašao i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 20:15. Nije dugo trebalo gostima iz Tuzle da uhvate priključak. Drugi period igre su odigrali nešto bolje i uz nekoliko šuteva za tri poena su izjednačili rezultat na 31:31, kada se i otišlo na poluvrijeme.

Dobar ritam iz druge četvrtine, gosti su prenijeli i u treću. U tim momentima ekipu Slobode je krasila veoma dobra igra u odbrani dok naši igrači nisu nikako mogli da ubace čak ni otvorene šuteve, tako da je Sloboda sa prednošću od 6 poena ušla u posljednji period. U tim momentima ekipu je držao Goran Vučićević koji je na kraju bio i najefikasniji igrač utakmice. Svima je bilo jasno da će se ovakav meč rješavati u posljednjem periodu igre i bilo je veoma važno zadržati koncenteraciju i visok nivo angažovanosti.

Igrači su odlično ušli u taj odlučujući dio utakmice, pojačali odbranu i skok iz čega je uslijedio i precizan šut. Radnik je stigao Slobodu i uveo utakmicu u neizjesnu završnicu. Svakako moramo pohvaliti publiku koja je dala podršku i vjetar u leđa našoj ekipi da odigra maksimalno angažovano. To je uticalo i na goste koji se nisu snašli u tim trenucima i promašili su neke veoma bitne šuteve. Na kraju, pri rezultatu 68:69 za goste, Radnik je imao posljednji napad za pobjedu. Naši momci su odigrali veoma dobro, lopta je došla do Tuljkovića koji je sa poludistance pogodio za konačnih 70:69. Hasandić je imao 5 sekundi da nešto uradi, ali je sa pola terena promašio koš za novu pobjedu Radnika i nove bodove u Ligi za opstanak.

Najefikasniji na meču bio je Vučićević sa 22 poena, uz njega su dvocifreni bili još i D. Damjanović sa 15 i Tuljković sa 11, dok su u ekipi Slobode Sinadinović sa 15, Muratović sa 13 i Sekulović sa 12 bili efikasniji od ostalih.

Sljedeći meč je na programu već u subotu, 19.03.2016. kada Radnik putuje za Hadžiće gdje će se sastati sa ekipom Bošnjaka.

Translate »