vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Sparsi savladali Radnik

KK SPARS – KK RADNIK BNB  88 : 75  (28:17 / 27:15 / 19:19 / 14:24)

KK SPARS: Hodžić 4, Zahiragić 10, Brown 17, Mičić 14, Bilić, Manjgafić 4, Čampara 3, Glogovac 1, Bajramović 16, Bašić, Gajić 17, Pirić 2. Trener: M. Bajramović

KK RADNIK BNB: Drljača 2, Damjanović S. 15, Klještan, Vučićević 5, Kokoruš 7, Sekicki, Kecman, Tuljković 23, Živanović, Gavrić, Damjanović D. 20. Trener: B. Vićentić

Radnik je u okviru 18. kola Premijer lige BiH gostovao ekipi Sparsa u Sarajevu. Kao i na dosadašnjim gostovanjima, igrači našeg klub nisu pokazali ono što je potrebno da konačno donesu bodove sa protivničkog terena. Sparsi jesu bili favoriti u ovom meču kada se pogleda plasman na tabeli, ali Radnik je svakako mogao da pruži veći otpor i učini utakmicu mnogo neizvjesnijom, što se nažalost pokazalo samo u drugom poluvremenu.

Početak meča je u potpunosti pripao domaćinu, koji je više nego lako dolazio do otvorenih pozicija za šut i pored nevoljne i neangažovane odbrane Radnika postigao čak 9 trojki samo u prvom poluvremenu. Ono što je bitno za napomenu jeste činjenica da su, iako je protivnik postigao čak 21 poen iz kontranapada, igrači Radnika u prvoj četvrtini napravili samo 1 faul, u prvom poluvremenu ukupno 5! Takav pristup su domaći igrači svakako iskoristili i na veliki odmor otišli sa već sigurnom prednošću – 55:32.

Drugo poluvrijeme je izgledalo malo drugačije, nešto zahvaljujući opuštanju domaćih igrača, a nešto zbog angažovanije igre Radnika. Treći period igre je bio izjednačen, a posljednji je Radnik dobio sa 10 poena razlike, što je konačno spustilo razliku na konačnih 88:75. Trener Sparsa je iskoristio prliku da pruži šansu svim igračima, te je i to uticalo na nešto lošiju igru domaćih u ovom periodu utakmice.

Najefikasniji igrač utakmice bio je iz redova Radnika, Tuljković, sa 23 postignuta poena koga je pratio Damjanović Darko sa 20. U redovima Sparsa efikasniji od ostalih bili su Brown i Gajić sa po 17 ubačenih koševa.

Radniku predstoji grčevita borba za ulazak u plej-aut, dok će se Sparsi boriti za prvu poziciju u Ligi 12.

Sljedeći meč Radnik igra u Bijeljini Protiv ekipe Zrinjskog.

Translate »