vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik bolji od Zrinjskog

KK RADNIK BNB – KK ZRINJSKI  84 : 76  (21:21 / 13:15 / 25:21 / 25:19)

KK RADNIK BNB: Drljača, Kupusović, S. Damjanović 13, Vučićević 18, Kokoruš 22, Sekicki, Tuljković 24, Živanović, Gavrić, Kecman, Klještan, D. Damjanović 7. Trener: B. Vićentić

KK ZRINJSKI: Begić 12, Brawn 29, Manjgo, Golemac 6, Gilja, Petrić 7, Planinić, Brajković, Šamadan 22, Hukara. Trener: S. Muminović

Veoma značajna pobjeda košarkaša Radnika u 19. kolu Premijer lige BiH nad ekipom Zrinjskog nakon koje je naš tim znatno povećao šanse za opstanak u elitnom društu.

Ovo je takođe bio veoma bitan meč i za ekipu Zrinjskog koja je u Bijeljinu došla nešto oslabljena usljed povreda nekoliko igrača, ali to svakako nije značilo da će se unaprijed predati. To je pokazao i sam početak meča gdje se moglo vidjeti da će ovo biti veoma tvrda i neizvjesna utakmica. Prva četvrtina je prošla potpuno izjednačeno, što govori i sam rezultat nakon prvih 10 minuta. U drugom periodu igre su se gosti prilagodili nešto agresivnijoj odbrani naše ekipe, te su pokušavali da uspore ritam i dugim napadima nalazili dobra rješenja koja su ih držala u egalu, a posebno ih služio šut za tri poena. Naši igrači su pokušavali da ubrzaju ritam i lakšim poenima da pokušaju napraviti neku razliku ali im to nije polazilo za rukom. Pored toga i šut van linije 6.75 nikako nije služio naše igrače pa su pogodili samo tri od ukupno 15 pokušaja. To je bilo dovoljno gostima da sa minimalnom prednošću odu na odmor.

Već u trećoj dionici meča, prije svega zahvaljujući odličnom šutu sa distance, vidjelo se da Radnik polako preuzima inicijativu na utakmici. Zrinjski jeste u jednom periodu imao i 8 poena prednosti, ali uz nekoliko lakih poena iz kontranapada naši igrači preuzimaju vođstvo i u posljednju četvrtinu ulaze sa prednošću. Vidjela se velika želja igrača da ovaj meč riješe u svoju korist, ali raspoloženi Brawn i Šamadan su dalekometnim šutevima održavali utakmicu neizvjesnom. Kapiten Kokoruš, Tuljković i Vučićević su odigrali zaista dobro u ovom dijelu meča, a trojkom sa više od pola terena Srđan Damjanović je stavio tačku na ovu utakmicu i nove bodove Radnika.

Najefikasnij igrač susreta bio je Kevin Brown sa 29 postignutih poena, koga je pratio Šamadan sa 22, a u domaćem sastavu Tuljković sa 24, Kokoruš sa 22 i Vučićević sa 18 ubačenih koševa.

Sljedeći meč na programu je u petak, kada će Radnik „gostovati“ ekipi Građanskog.

Translate »