vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Lagana pobjeda Radnika nad Građanskim

KK GRAĐANSKI – KK RADNIK BNB   57 :72  (19:22 / 17:18 / 10:17 / 11:15)

KK GRAĐANSKI: Šarić 1, Janjušević 19, Radovanović, Kolaković, Erkić 2, Pavlović 5, Svitlica 8, Biloš, Milošević 4, Vasilić 5, Mičić, Trikić 13. Trener: S. Bašović.

KK RADNIK BNB: Kupusović, Damjanović 17, Klještan 7, Vučićević 8, Kokoruš 3, Sekicki 6, Kecman 2, Tuljković 16, Živanović, Gavrić 2, Drljača, D. Damjanović 11. Trener: B. Vićentić

Radnik je u gradskom derbiju bez većih problema savladao Građanski i došao do novih bodova. Iako se očekivao nešto veći otpor protivnika, vidjelo se da Radnik u ovom momentu ima kvalitetniji tim što je i pokazao na terenu.

Na samom početku meča vidjela se odlučnost igrača Radnika da dobiju ovaj duel. Od starta su kontrolisali rezultat i samo na momente se mogao vidjeti nešto jači otpor igrača Građanskog. Samo u prvoj četvrtini Građanski se rezultatski držao, jednom prešao u minimalno vođstvo i nakon toga tri puta izjednačio rezultat. Od tada je Radnik preuzeo inicijativu i bilo je samo pitanje momenta kada će  prelomiti meč i ostvariti nešto veću razliku. Na poluvrijeme se otišlo sa 4 poena prednosti za naš klub.

Treća četvrtina je bila ključna. Tada su naši igrači podigli nivo igre, kako u odbrani, tako i u napadu i završili ovaj period igre sa 11 poena prednosti. Da pobjeda Radnika nije dolazila u pitanje govori i činjenica da su sve četiri četvrtine riješene u našu korist, a i statistika kaže da su u svim parametrima igrači Radnika dominirali. Na kraju, utakmica je završena sa solidnih 15 poena prednosti i Radnik je upisao bodove koji mu garantuju učešće u doigravanju za opstanak.

Najefikasniji na meču bio je Janjušević sa 19 postignutih poena, dok su u našem timu najefikasniji bili Srđan Damjanović sa 17 poena i Mujo Tuljković sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 11 skokova.

U prvenstvu sada slijedi pauza od 10-tak dana, a onda će Radnik u pretposljednjem kolu regularnog dijela dočekati ekipu Širokog.

Translate »