vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik bolji od Varde

KK RADNIK BNB  –  KK VARDA  88 : 78  (19:21 / 21:20 / 26:17 / 22:20)

KK RADNIK BNB: Drljača O., Drljača N., Damjanović S. 19, Vučićević 16, Kokoruš 10, Sekicki, Tuljković 15, Živanović 1, Gavrić, Kecman 2, Klještan 5, Damjanović D. 20. Trener: Vićentić B.

KK VARDA: Frganja, Tasić 1, Tomašević 5, Radić 24, Kojić, Pajović 4, Ivanović 2, Dželetović 16, Petrović, Đurđević 15, Pečenica 4, Stanimirović 7. Trener: Karalić D.

U utakmici 17. kola Premijer lige BiH, Radnik je dočekao ekipu Varde iz Višegrada koja je trenutno našem timu najveći konkurent za opstanak u ligi. Toga su bile svjesne obje ekipe i očekivao se veoma težak i neizvjestan meč. U prvom susretu u Višegradu, Varda je bila uspješnija i rezultatom 64:60 savladala naš tim. To je značilo da je Radniku bila potrebna pobjeda sa 5 ili više razlike kako bi se našao ispred Varde u eventualnom krugu na kraju sezone.

Obje ekipe su nervozno ušle u meč i osjetio se pritisak važnosti ove utakmice. Ipak, Radnik se bilje snašao i veći dio prvog poluvremena bio u prednosti, iako je Varda na kraju prvog dijela utakmice imala minimalnu prednost – 40:41.

Ključni period utakmice bio je treći, kada je Radnik promjenom odbrane izbacio protivnika iz ritma a na drugoj strani pogađao otvorene šuteve za tri poena i bržom igrom sa nekoliko realizovanih kontranapada došao do prednosti koju Varda više nije imala snage da stigne. Radnik je u tim momentima došao do dvocifrene prednosti koju je zadržao do kraja utakmice. Imala je Varda šansu minut i po prije kraja da eventualno smanji prednost ali zahvaljujući sigurnoj igri naših igrača u završnici nisu uspjeli da to sprovedu u djelo.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Radić sa 24 postignuta poena. U redovima Radnika Darko i Srđan Damjanović su postigli 20, odnosno 19 poena.

Translate »