vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Neizvjesno sa Kaknjem do samog kraja

KK RADNIK BNB  –  KK KAKANJ  73 : 78  (13:23 / 24:19 / 22:12 / 14:23)

KK RADNIK BNB: Drljača, Marković, Damjanović S. 10, Vučićević 14,  Kokoruš, Sekicki, Kecman, Tuljković 25, Živanović, Gavrić, Klještan 9, Damjanović D. 15. Trener: B. Vićentić

KK KAKANJ: Dedić 14, Maksimović, Boljkovac 20, Muflizović 4, Merdanović 12, Delalić 4, Delibašić, Đozić 1, Palavra 14,  Šabić, Plasto, Buza 9. Trener: J. Pandža

Hrabro je Radnik ušao u utakmicu protiv vodeće ekipe Premijer lige BiH. Iako je prva dionica pripala Kaknju, Radnik se nije predavao i vidjela se velika želja da se trenutno najbolje plasiranoj ekipi ne dozvoli da odnese bodove iz Bijeljine.

Radnik je na ovom meču nastupio sa najnovijim pojačanjem Mujom Tuljkovićem, ali bez povrijeđenog kapitena Kokoruša i rovitim Kecmanom. Osjetila se skraćena rotacija našeg tima ali borbenosti nije nedostajalo i dobrom igrom u odbrani i u tranziciji, Radnik stiže prednost Kaknja i na poluvrijeme se odlazi sa prednošću gostiju od 5 poena.

Nastavak utakmice je u potpunosti pripao Radniku. Naši igrači su počeli da ubacuju otvorene šuteve, dobro su zatvarali svoj koš i konačno počeli da daju lake poene iz kontranapada. Radnik je ovaj period igre dobio rezultatom 22:12 i sa 5 poena prednosti ušao u posljednju četvrtinu.

Radnik je i u posljednjem periodu vodio borbu do posljednjeg minuta da sačuva prednost koju je stekao, ali veća rotacija gostiju je presudila. Tada je iskusni Pavle Boljkovac preuzeo odgovornost i sa nekoliko odličnih prodora i asistencija najprije izjednačio rezultat, a zatim i donio prevagu. Radnik je u posljednjem minutu pokušao da se vrati, ali naši igrači nisu bili sigurni sa linije slobodnih bacanja, tako da je Kakanj uspio da nastavi sa nizom pobjeda i zadrži vodeću poziciju u ligi.

Sljedeći meč Radnik će odigrati 16.01.2016, u Trebinju protiv ekipe Leotara.

Translate »