vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao Građanski – Da se ipak zna ko je stariji

KK RADNIK BNB – KK GRAĐANSKI  71 : 69  (23:13 / 17:19 / 16:15 / 13:22)

KK RADNIK BNB: Drljača, Radović, Damjanović S. 8, Vučićević 9, Kokoruš 13, Sekicki 6, Biloš 10, Živanović 1, Gavrić, Kecman 7, Klještan 10, Damjanović D. 7. Trener: B. Vićentić

KK GRAĐANSKI: Šarić, Vranić 8, Radovanović 9, Bogdanović 6, Erkić 6, Milosavljević, Svitlica 17, Kolaković 1, Milošević 5, Vasilić 5, Simić, Trikić 12. Trener: S. Bašović

Novi duel gradskih rivala u potpunosti je pripao Radniku koji je u utakmici četvrtfinala Kupa RS izbacio ekipu Građanskog iz daljeg takmičenja. Radnik je od samog početka utakmice bolje izgledao na terenu. Jakom odbranom i sigurnim šutem za tri poena, naši momci su brzo otišli na 12 razlike i tu su prednost održavali do kraja prvog perioda igre.

Druga četvrtina nije donijela ništa novo. Igra je bila izjednačena, a Radnik je rutinskom igrom održavao prednost stečenu u prvom dijelu igre i sve što je Građanski uspio da uradi do kraja poluvremena je da smanji prednost Radnika na 10 poena.

U trećem periodu se očekivala agresivnija igra protivnika i pokušaj da se tada pokuša ugroziti prednost koju je naš tim stekao u prvom poluvremenu. Ipak, Radnik je ima spreman odgovor na to i već u 24 minutu utakmice naši momci su odličnom igrom otišli na 18 razlike prednosti. Usljed prevelike želje da se tad utakmica prelomi, možda nanese i teži poraz Građanskom, došlo je do brzoplete igre i velikog broja grešaka, što je protivnik iskoristio i vratio utakmicu na „samo“ 11 poena prednosti.

U posljednjem periodu utakmice Radnik je kontrolisao igru do posljednjih 3 minuta kada je Građanski krenuo na sve ili ništa. Malo je trebalo protivniku da i okrene utakmicu, ali zahvaljujući relativno dobrom izvođenju slobodnih bacanja i defanzivnom skoku u posljednjim trenucima utakmice, Radnik je spriječio iznenađenje i plasirao se u polufinale Kupa RS.

U redovima Radnika najefikasniji su bili Kokoruš sa 13, Biloš i Klještan sa po 10 poena. Svakako se mora pomenuti i sjajni Jovica Kecman koji je fenomenalnim blokadama i igrom u odbrani zatvarao sve prilaze košu. U ekipi Građanskog istakli su se Svitlica sa 17 i Trikić sa 12 postignutih poena.

Sljedeći meč 13. kola Premijer lige BiH Radnik igra u subotu, 19.12.2015. sa ekipom Bošnjaka iz Hadžića.

 

 

Translate »