vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik nakon produžetka ostao bez bodova

KK BOŠNJAK  –  KK RADNIK BNB  83 : 80  (18:13 / 18:21 / 16:23 / 19:14 / 12:9)

KK BOŠNJAK: Petković, Dželmo 12, Hrgić, Ćurevac 8, Klisura, Džafić 1, Smajlović 13, Kadić 13, Isić, Rešidović 22, Demić 15, Tunović 12. Trener: A. Rešidović.

KK RADNIK BNB: Drljača, Damjanović 11, Klještan 5, Vučičević 21, Kokoruš 19, Sekicki, Kecman 2, Biloš 2, Živanović 3, Gavrić, Damjanović 17. Trener: B. Vićentić

Propustili su naši košarkaši šansu da pobjedom nad Bošnjakom nastave niz i osvoje nove važne bodove u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. Ovga puta u tome ih je spriječio domaćin, ekipa Bošnjaka nakon produžetaka u jednoj vrlo dinamičnoj i uzbudljivoj utakmici.

U utakmici sa puno obrta, neizvjesnosti i osilacija u  igri, prvu četvrtinu dobili su domaći, da bi zatim u drugoj dominirali košarkaši Radnika. U jednom periodu igre bilo je i deset koševa razlike. Ipak, prvo poluvrijeme dobili su domaći rezultatom 36:34.

U nastavku ponovo dominacija  košarkaša našeg kluba. Neigranje Dovadžije i te kako se osjetilo u igri Bošnjaka, tako da su naši igrači lako dolazili do koša domaćina i sigurnom igrom dominirali i pod košem, te su u posljednji period igre ušli sa prednošću od 5 poena. I u posljednjem periodu smo djelovali dominantnije i 6 minuta prije kraja imali su prednost od 10 poena (52:62). Međutim, tada  domaćin pravi seriju kojoj su svakako doprinijela i slobodna bacanja jer ih je Bošnjak u ovoj utakmici imao čak 20 više, što svakako govori i o kriterijumu koje su imale sudije na ovom susretu. Radnik je, ako izuzmemo prvi period, ostatak utakmice bio u prednosti, te je malo nelogično da ekipa koja konstantno stiže rezultat i igra agresivnije ima čak 33 slobodna bacanja naspram 13 Radnika.

To svakako ne umanjuje trijumf ekipe Bošnjaka ostvaren nakon produžetka u kome je rezultatom 12:9 ekipa iz Hadžića došla do 5. trijumfa u ovoj sezoni.

Najefikasniji igrač susreta bio je Rešidović sa 22 poena, koga je u stopu pratio Vučićević sa 21 postignutim košem. Treba pomenuti još i Kokoruša (19 poena) i D. Damjanovića (17 poena i 13 skokova), ali ni njihov učinak nije bio dovoljan da naš klub donese nove bodove.

Sljedeći meč Radnika je na programu već u srijedu u Bijeljini, protiv ekipe Studenta iz Mostara. Utakmica će se igrati u sali O.Š. „Vuk Karadžić“ sa početkom od 20 časova.

Translate »