vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Nastavak loše serije

KK RADNIK BNB – KK GRAĐANSKI  60 : 66  (16:14 / 18:11 / 11:23 / 15:18)

KK RADNIK BNB: Drljača, Marković, S. Damjanović 13, Vučićević 10, Kokoruš 4, Radović, Biloš 14, Živanović 9, Kupusović, Kecman, Martinović 4, D. Damjanović 6. Trener: B. Vićentić

KK GRAĐANSKI: Šarić 1, Vranić 13, Radovanović, Bogdanović 4, Erkić 24, Milosavljević 6, Mičić, Kolaković, Vasilić, Milošević 2, Simić 9, Trikić 7. Trener: S. Bašović.

Nakon 9 kola, Radnik je zabilježio novi poraz i nalazi se u veoma teškoj situaciji pred nastavak takmičenja. Ovoga puta, ekipa Građanskog je u veoma neizvjesnom meču odnijela pobjedu, iako ništa nije nagovještavalo takav epilog.

Radnik je bolje ušao u utakmicu, kontrolisao rezultat i igru i jakom odbranom zatvorio glavne igrače Građanskog. Iako je nakon prve četvrtine vodio minimalnom prednošću 16:14, bilo je jasno da je u tim momentima Radnik izgledao bolje na terenu. To se i pokazalo u drugom periodu igre kada je naš tim odigrao dosta bolje. Radnik je kontrolisao skok, imao bolje procente šuta za dva i tri poena, dobrom odbranom protivniku nije dozvolio da podijeli nijednu asistenciju za 20 minuta, tako da je sasvim zasluženo otišao na poluvrijeme sa pristojnih 9 razlike prednosti.

U drugom poluvremenu, Radnik je potpuno stao. Procenat šuta je pao drastično, otvoreni šutevi su promašivani, što je protivnik iskoristio da istrči nekoliko kontranapada, prije svega preko bivšeg igrača Radnika, Nebojše Erkića. To je vratilo utakmicu u rezultatski egal i samopouzdanje protivniku koji je dobio ovaj period igre i sa 3 poena prednosti ušao u posljednju četvrtinu. U posljednjoj dionici Radnik je uspio da vrati minimalnu prednost, utakmica se igrala na dva posjeda i čekalo se ko će prelomiti ovaj duel. Ispostavilo se da je to bio, opet bivši igrač Radnika, Dragan Simić koji je sa 2 vezane trojke donio prednost Građanskom koju naš tim više nije mogao stići.

Najbolji i najefikasniji akter ovog meča bio je Nebojša Erkić sa 24 poena, dok je u timu Radnika najefikasniji bio Nikola Biloš sa 14.

U sljedećem kolu, Radnik gostuje ekipi Širokog.

 

Translate »