vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Student savladao Radnik u Mostaru

KK STUDENT – KK RADNIK BNB  74 : 56  (10:12 / 18:15 / 24:14 / 22:15)

KK STUDENT: Marković 9, Durak 4, Smolić 1, Širić 6, Čamdžić 13, Bogdanović 6, Mikulić 2, Gudić, Barbarić, Ivišić, Rizvić 11, Sejfić 22. Trener: B. Džidić

KK RADNIK BNB: Dadmjanović S. 6, Radić 15, Krajišnik, Kokoruš 2, Kecman 1, Biloš 14, Živanović 3, Gavrić 2, Drljača 1, Damjanović D. 12. Trener I. Mihajlović

Radnik ponovo nije uspio da zabilježi uspjeh. Na gostovanju ekipi Studenta iz Mostara, Radnik je ubjedljivo savladan i sada u nastavak takmičenja ulazi sa 3 poraza.

Prvo poluvrijeme je najavljivalo neizvjesnu utakmicu. I jedan i drugi tim su priželjkivali pobjedu u ovom meču kako bi u nastavak takmičenja ušli opuštenije i sigurnije. Ipak, poslije prvog dijela igre Radnik je imao minimalnu prednost. U drugom periodu igre je viđena rezultatska klackalica i ništa nije moglo da nagovijesti šta će se izdešavati u drugom dijelu. Nakon jedne individualne greške Student postiže poene u posljednjoj sekundi prvog poluvremena i sa minimalnom prednošću odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu Radnik kao da nije postojao na terenu. Košarkaši Studenta su odmah iskoristili slabosti našeg tima i polako počeli da dižu razliku. Loše partije nekoliko naših igrača su samo još više doprinijele nesigurnosti našeg tima koji je već u trećem periodu izgubio kontrolu nad utakmicom. Nekoliko pokušaja da se tim podigne i pokuša da preokrene meč nisu uspjeli, tako da je Radnik zabilježio i treći poraz na početku prvenstva, a u sljedećem kolu gostuje ekipi Kaknja.

Najefikasniji igrač na meču bio je igrač Studenta, Sejfić sa 22 postignuta poena, dok je u našem timu Radić postigao 15.

Translate »