vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao Kozaru za prednost u polufinalu

Foto: InfoBijeljina

KK RADNIK BNB  –  OKK KOZARA   82  :  56   (16:15 / 17:12 / 15:19 / 34:10)

KK RADNIK BNB: Drljača 3, Marković 5, Sandić, Krajišnik 24, Kokoruš 18, Radović 4, Kecman 11, Despotović, Živanović 5, Todorović 1, Mijatović 11. Trener: I. Mihajlović

OKK KOZARA: Vranješ, Kovačević 7, Radić 15, Damjanović 5, Savić 12, Nedimić 10, Vukajlović, Petković 7, Babić. Trener: V. Todorović

Radnik  je u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ubjedljivo savladao ekipu Kozare i poveo u polufinalnoj seriji. Dugo su igrači Kozare uspijevali da drže priključak i pariraju našem timu. Nakon prve četvrtine koja je bila potpuno neizvjesna, neku malo osjetljiviju prednost Radnik je uspio da ostvari tek na kraju druge četvrtine kada je sa plus 6 otišao na poluvrijeme. U trećem periodu, gosti su imali nešto bolji procenat šuta, pogotovo za tri poena, pa su uspjeli da priđu Radniku na samo 2 poena i najave uzbudljivu završnicu. Ipak, Radnik je tada odigrao zaista odlično u odbrani i sa nekoliko brzih kontranapada postigao lagane poene kojima je povećao svoju prednost na dvocifrenu, prelomio meč i iskontrolisao ga do kraja. U posljednjem periodu peča, Radnik je postigao čak 34 u odnosu na Kozaru koja je ubacila samo 10 poena.

Konačan rezultat utakmice bio je dosta ubjedljiv 82-56,  ali to svakako ne bi trebalo da opusti naše igrače pred revanš koji je na programu sljedećeg vikenda u Gradišci gdje će košarkaši Radnika imati prvu meč loptu za plasman u finale plej-ofa.

Pobjedi Radnika u prvom meču plej-ofa najviše su doprinijeli Krajišnik sa 24 i Kokoruš sa 18 poena. U ekipi Kozare najefikasniji je bio Radić sa 15, dok je Savić postigao 12.

U drugom polufinalu, Rogatica je ubjedljivo savladala ekipu Borca, pa se kao i Radnik nalazi na korak od plasmana u finale. Prvu priliku će imati takođe narednog vikenda kada gostuju u Banja Luci.

Translate »