vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao Sutjesku u Foči

KK SUTJESKA  –  KK RADNIK BNB   62 : 63   (24:26 / 15:15 / 6:12 / 17:10)

KK SUTJESKA: Radović D. 4, Radović I. 12, Bodiroga 12, Šolaja 3, Kalajdžić, Kapuran, Milanović, Prodanović, Radović S. 5, Ivanović 2, Devrnja 18, Sladoje 6. Trener: M. Ivanović.

KK RADNIK BNB: Marković 5, Sandić, Todorović, Krajišnik 13, Kokoruš 23, Radović 2, Kecman 6, Despotović, Živanović 6, Mijatović 8, Drljača. Trener: I. Mihajlović.

Radnik je ostvario 15. pobjedu u prvenstvu savladavši ekipu Sutjeske na teškom gostovanju u Foči. Kao favorit, Radnik je jako ušao u utakmicu i na početku stavio do znanja domaćinu da će morati da da maksimum kako bi došli do bodova u ovom susretu. Igrači Sutjeske nošeni bučnom publikom su dobro parirali Radniku u prvom poluvremenu. Prvi period igre naši momci su dobili minimalnom prednošću, dok su u drugoj četvrtini ekipe bile izjednačene pa se na veliki odmor otišlo sa prednošću Radnika od 2 poena.

Naš tim je bio svjestan da će Sutjeska pojačati pritisak u drugom poluvremenu i spremno su dočekali nalete domaćina koji su pokušali da preokrenu rezultat u svoju korist, dobivši treći period sa 6 poena prednosti, što se na kraju ispostavilo kao ključni momenat ovog meča. Domaćin je u posljednjem periodu zaigrao na sve ili ništa, dobio posljednju četvrtinu sa sedam razlike i imao čak i posljednji napad za pobjedu, ali su igrači Radnika odlično odigrali odbranu u tom momentu i nisu dozvolili protivniku ni da šutne na koš. Radnik je tako osvojio nova dva boda i ostao usamljen na vrhu tabele sa dvije pobjede više od drugoplasirane Rogatice.

Translate »