vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Savladana i Rogatica, Radnik usamljen na vrhu

KK RADNIK BNB  –  KK ROGATICA   79 : 73   (20:24 / 24:23 / 13:7 / 22:19)

KK RADNIK BNB: Marković 2, Lontoš 11, Todorović 2, Krajišnik 9, Kokoruš 30, Radović, Kecman 5, Despotović, Živanović 10, Mijatović 10, Drljača. Trener: I. Mihajlović.

KK ROGATICA: Kojić, Balčaković, Okiljević 5, Mrkajić 11, Rističević 7, Tešević 9, Pečenica, Milidrag 16, Kovač 22. Trener: M. Šibalija

Nakon 13. kola Prve lige Republike Srpske Radnik je ostao nepobjediv. Iako je ušao kao favorit u ovu utakmicu i kao jedina ekipa bez poraza u dosadašnjem dijelu, utakmica je bila vrlo neizvjesna. Iskusna ekipa Rogatice se pokazala kao veoma neugodan protivnik. Na samom startu utakmice preuzeli su inicijativu i najavili borben i zanimljiv meč. Igrači Radnika u prvoj četvrtini nisu uspjeli da pronađu rješenje u odbrani za odličnog Milidraga koji je dominirao u reketu i održavao Rogaticu u rezultatskoj prednosti, dok je Radnik zahvaljujući Mijatoviću držao priključak. Druga četvrtina nije donijela nikakav napredak domaće ekipe  i košarkaši Rogatice su nastavili da kažnjavaju lošu igru domaćina u odbrani, da bi na poluvrijeme otišli sa prednošću od 3 poena.

Djelovalo je da će i u nastavku gosti kontrolisati meč, ali u trećoj četvrtini igrači Radnika su odigrali mnogo agresivnije i bolje i dozvolili gostima da u ovom dijelu igre postignu samo 7 poena. Radnik je tada okrenuo rezultat u svoju korist i nije je ispuštao do kraja. U posljednjem periodu igre izgledalo je da će Radnik možda i ubjedljivije savladati protivnika, ali iskusni igrači Rogatice to ipak nisu dozvolili i sveli su na kraju prednost Radnika na, za njih, prihvatljivih 6 poena. Nakon ovog kola Radnik je ostao usamljen na vrhu tabele sa svih 11 pobjeda.

Najefikasniji igrač susreta bio je Dejan kokoruš, koji se oporavio od blaže povrede i postigao 30 poena.

Translate »