vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik „pregazio“ Drinu

KK DRINA  –  KK RADNIK BNB   77 : 107   (16:24 / 22:30 / 18:31 / 21:22)

KK DRINA: Jović 17, Mladenović 25, Gajić, Simić 2, Đurić, Jovković, Kovačević 16, Vekić 6, Erić, Zekić 9, Tanasković 2. Trener: M. Stevanović.

KK RADNIK BNB: Marković 5, Lontoš 11, Todorović 8, Krajišnik 19, Radović 7, Kecman 13, Despotović, Živanović 19, Mijatović 22, Drljača 3. Trener: I. Mihajlović.

KK Radnik je na gostovanju u Zvorniku zabilježio novu, 11 uzastopnu pobjedu, potvrdio ulogu favorita i ostao usamljen na prvom mjestu tabele Prve lige Republike Srpske. Drina je bila ravnopravan rival samo u nekoliko uvodnih minuta utakmice, da bi Živanović sa nekoliko uzastopnih poena iz kontranapada i pogođenom trojkom odveo Radnik na plus koji je do kraja utakmice samo rastao. Igrači Radnika su se uželjeli igre nakon pauze u prvenstvu i neodigrane utakmice u prošlom kolu, pa su koše Drine naizmjenično rešetali Mijatović i Kecman iz reketa, a za dalekometne šuteve su se pobrinuli Krajišnik i Lontoš. Razlika je rasla i do + 40, ali su igrači Drine u posljednjoj četvrtini uz trojku u posljednjoj sekundi meča smanjili tu prednost.

Trener Igor Mihajlović je pružio priliku svim igračima na ovom meču i zadovoljan je kako su je iskoristili, mada smatra da ima još prostora za napredak u igri. Nakon meča u Zvorniku dao je izjavu za klupski sajt:

Zadovoljan sam kako su igrači pristupili meču nakon pauze u prvenstvu. U prošlom kolu utakmica protiv ekipe Budućnosti sa Pala nije odigrana, tako da je bilo veoma bitno da vidimo reakciju igrača pred mečeve koji nam predstoje. Mi smo dobro odigrali ovu utakmicu, iako u pojedinim momentima igre nismo odigrali odbranu na nivou koji očekujem i na tome ćemo svakako raditi u narednom periodu. Čestitke mojim igračima na pobjedi i igračima Drine na korektnoj utakmici. Nastavljamo sa radom i nadam se da ćemo i u nastavku prvenstva nastaviti u istom ritmu.

Translate »