vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Preminuo Dragutin Rile Ristić

1. decembra 2014. godine u 81. godini života, preminuo je Dragutin Rile Ristić, prvi predsjednik našeg kluba i dugogodišnji sportski radnik. 

Tačno 20. maja 1961. godine osnovan je OKK Bijeljina (današnji KK Radnik). Za prvog predsjednika izabran je  Dragutin Rile Ristić, sekretar je bio Jevrem Lečić, a tehničko lice Ljubiša Jakić. Tri dana kasnije odigrana je i prva košarkaška utakmica. Na trgu su postavljeni koševi, a pozajmljeni su i reflektori amaterskog pozorišta. Protivnik je bilo Društvo za tjelesni odgoj „Partizan“. Poznat je i rezultat 54:46 za OKK Bijeljina.
Te godine naši juniori postaju i prvaci BIH pošto su u finalu savladali Mladu Bosnu rezultatom 61:60. Za OKK Bijeljinu nastupali su: Slobodan Popović, Šerif Sobo, Miodrag Poljak, Živković Pero, Birman Đorđe, Gospić Bogdan, Lukić Slobodan, Tahirović Dževad-Kirk, Pašić Haso.

U subotu, 06.12.2014. gost Radnika u okviru 6. kola prvenstva RS biće ekipa Sutjeske iz Foče. Na ovom meču koji će početi minutom ćutanja, igrači našeg tima će nositi crni flor na dresovima kako bi se odala počast prvom predsjedniku KK Radnik.

Neka mu je vječna slava i hvala na svemu što je učinio za naš klub!

Translate »