vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

KK Radnik ni poslije 6. kola ne zna za poraz

KK RADNIK BNB  –  KK SUTJESKA   84  : 58   (22:15 / 25:13 / 19:15 / 18:15)

KK RADNIK BNB: Drljača, Marković, Lontoš 7, Krajišnik 21, Kokoruš 20, Radović 4, Kecman 6, Despotović, Živanović 11, Todorović 9, Mijatović 6. Trener: I. Mihajlović

KK SUTJESKA: Kalajdžić, Radović 13, Bodiroga 14, Šolaja 4, Vuković, Kapuran 3, Prodanović 2, Radović S. 2, Ivanović 2, Devrnja 18, Vojvodić. Trener: Lj. Kovačević

U okviru 6. kola prve lige Republike Srpske gost našem klubu  bila je ekipa Sutjeske iz Foče.Radnik je pred ovu utakmicu važio za favorita, s obzirom na činjenicu da je nakon prvih 5 kola ostvario maksimalan učinak, dok je ekipa Sutjeske već imala 2 poraza.

Radnik je utakmicu započeo odlično, uz čvrstu odbranu, brze kontranapade  i efikasnost u napadu, prije svega Igora Krajišnika koji je sa tri vezane trojke najavio ulogu najefikasnijeg igrača na meču. Prvi period igre završen je sa 7 poena prednosti. To nije bilo dovoljno našim igračima koji su jednako dobro nastavili i u drugom periodu. Raspoloženom Krajišniku su se u napadu priključili Kokoruš i Živanović, Lontoš, Kecnman i Radović na momente odličnim odbranama zaustavljali protivničke pokušaje da se vrate u utakmicu, dok su Todorović i Mijatović ispod oba koša bili nadmoćni u skoku. Kod gostiju su Devrnja, Bodiroga i Radović pokušavali da održe ekipu Sutjeske u nekom rezultatskom egalu, ali to nije bilo dovoljno. Već na poluvremenu Radnik je imao 19 poena viška, što je nagovještavalo težak poraz košarkaša iz Foče.

U drugom poluvremenu, igrači Sutjeske su krenuli na sve ili ništa, te su agresivnom odbranom i šutevima za tri poena pokušali da smanje razliku i uhvate priključak, međutim naši igrači su bili spremni i uspjeli da čak i povećaju vođstvo. Dobili su i treći i četvrti period za konačnih 26 razlike .

Sa ovom pobjedom, KK Radnik trenutno zauzima ubjedljivo prvo mjesto na tabeli sa maksimalnih 12 bodova.

U narednom kolu Radnik gostuje ekipi Borca iz Banjaluke, dok će prije toga odigrati četvrtfinalni meč Kupa RS protiv ekipe Građanskog.

Translate »