vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik pobjedom otvorio prvenstvo RS

KK STUDENT : KK RADNIK BNB  65  :  66   (23:9 / 14:23 / 11:24 / 17:10)

Košarkaši Radnika iz Bijeljine su trimufalno otvorili takmičenje u Prvenstvu Republike Srpske.  Momci Igora Mihajlovića su u okviru 1. kola bili bolji na gostovanju u Banjoj Luci od Studenta rezultatom 66-65. Odlučujuće poene za Radnik postigao je kapiten Dragi Lontoš sa linije slobodnih bacaanja samo 8 sekundi prije kraja utakmice. Utakmica je obilovala preokretima i uzbuđenjima. Domaći tim je daleko bolje i efikasnije otvorio utakmicu, tako da su posle 1. perioda igre imali višak od 14 poena. Radnik je u drugoj i trećoj četvrtini stabilizovao igru i napravio preokret, da bi u samom finišu susreta naši momci pokazali više koncentracije u trenucima kada se meč lomio. Zadovoljan pobjedom bio je i trener Radnika Igor Mihajlović:

– Momci su odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije,želim da im čestitam,ovo je njihova pobijeda.Siguran sam da ćemo i u nastavku šampionata nastaviti sa dobrim partijama – kratak je bio Mihajlović.

Najefikasniji u timu iz Bijeljine uz pomenutog Lontoša koji je utakmicu završio sa 14 poena su bili Krajišnik sa 16 i Kokoruš sa 12 koševa. U domaćoj ekipi učinkom su se izdvojili Lončar sa 19 i Zvonar sa 11 poena. Radnik će u okviru 2. kola prvenstva Republike Srpske u subotu u dvorani osnovne škole Vuk Karadžić dočekati tim Serviciuma iz Gradiške.

Translate »