vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Četvrta uzastopna pobjeda Radnika

Radnik nastavlja da dominira prvenstvom Republike Srpske. U okviru 4. kola u subotu košarkaši su lakše nego što se očekivalo zabilježili još jednu pobjedu. Protivnik KK „Teslić“ iz Teslićau ovom momentu nije bio dostojan rival o čemu najbolje svjedoči rezultat utakmice 85 : 45.

Iako su nastupili bez povrijeđenog kapitena Dragog Lontoša, izabranici Igora Mihajlovića ni jednog trenutka od početka utakmice nisu ostavljali dilemu po pitanju konačnog pobjednika. Već posle 6. minuta igre Radnik je stekao prednost od 7 razlike koju je do kraja prvog perioda dodatno uvećao. Na startu 2. četvrtine predvođeni raspoloženim Krajišnkom i Radovićem domaći su izvršili dodatni pritisak na goste koji se nisu najbolje snašli na agresivnu igru Radnika u odbrani. Teslić je izgledao bezidejno posebno u fazi napada što najbolje potvrđuje broj postignutih poena u prvom poluvremenu, samo 21. Bijeljinci su na 15-minutnu pauzu otišli sa viškom od 14 poena. Nastavak je donio još ubjedljiviju igru domaćeg tima a trener Igor Mihajlović je ukazao priliku i igračima koji u dosadašnjem toku prvenstva nisu imali značajnu minutažu. I pored toga razlika je rasla iz minuta u minut da bi na kraju utakmice iznosila 40 poena.

Čak petorica Radnikovih igrača ostvarila su dvocifren učinak. Najzaslužniji za četvrti trijumf Bijeljinaca iz isto toliko utakmica bili su Krajišnik i Kokoruš. Obojica su postigli po 14 poena. Njima uz rame su stali Radović, Kecman i Drljača koji su upisali po 12 koševa. U blijedom izdanju gostiju valja istaći učinak Grabeža i Kostadinovića. Prvi je postigao 16 a drugi 14 poena.

Radnik je trenutno vodeći tim u šampionatu Republike Srpske. U narednom kolu, koje je na programu u subotu 29.  novembra, naš klub gostavaće Rudaru iz Ugljevika.

Translate »