vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Gorak ukus nakon Trebinja

KK SWISSLION LEOTAR – KK RADNIK BNB  75 :69  (20:20 / 30:12 / 14:20 / 11:17)

KK SWISSLION LEOTAR: Pelkić 8, Vukadinov 15, Nikolić 11, Milanović, Mijović, Bodiroga, Lužajić, Šutulović 11, Marojević 2, Sudžum 4, Ninković 15, Šakotić 9. Trener: Marko Ičelić.

KK RADNIK BNB: Radovanović 17, Lontoš 4, Riznić 6, Kokoruš 10, Islamović 2, Radmilović, Pečenica 11, Nikolić 4, Damjanović 13, Pejić 2. Trener: Bogdan Stanojević.

Radnik je nakon tijesne i veoma bitne pobjede nad ekipom Kaknja u Bijeljini otputovao na gostovanje u Trebinje ekipi Leotara i nadao se da će moći da savlada domaćina koji je već tri kola oslabljen neigranjem dvojice visokih igrača koji su napustili Leotar. Prije ove utakmice, Radnik i Leotar su imali isto bodova i ovaj meč je svakako bio jedan od bitnijih za oba tima.

Prva četvrtina je najavljivala veliku borbu za bodove. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu i završile četvrtinu neriješenim rezultatom – 20:20. Već u tim momentima pojedini igrači našeg tima su bili opterećeni ličnim greškama. Krenula je druga četvrtina koja je, ispostavilo se na kraju, bila i odlučujuća. „Neshvatljiv“ pad Radnika, veliki broj laganih poena za Leotar, odličan procenat šuta i nadmoć u skoku doveli su do toga da domaćin ovu četvrtinu dobije sa čak 18 razlike! (30:12) U tom dijelu igre skok Radnika kao da nije ni postojao, a veliki broj poena je primljen usljed nemogućnosti da se odigra agresivna odbrana po kojoj je naš tim u drugom dijelu sezone postao prepoznatljiv. Na odmor se otišlo konačnim rezultatom 50:32.

Radnik je mnogo bolje ušao u drugo poluvrijeme, popravio procenat šuta i zatvorio skok, što je odmah donijelo rezultat. Naši igrači su i slobodna bacanja izvodili mnogo bolje od protivnika, što je svakako doprinijelo boljoj igri. Treći i četvri period naš tim je dobio sa po 6 razlike (14:20 i 11:17), ali nažalost, jednostavno nije bilo moguće da se stigne razlika koju je Leotar uspio da napravi u drugoj četvrtini, jedinoj koju je naš klub izgubio na ovom meču.

Ipak, ako slonimo u stranu sportsku analizu ovog meča, svakako ne možemo a da ne spomenemo suđenje na ovom meču a ono je, najblaže rečeno, bilo veoma diskutabilno. Način na koji su se sudije ponašale na ovom meču svakako se mora dovesti u pitanje i Radnik očekuje od delegata ove utakmice, kontrolora i ostalih nadležnih organa da reaguju u skladu sa pravilima. Radnik kao klub koji ima ime i tradiciju smatra da mora imati isti tretman kao i drugi klubovi u ovom takmičenju i ne želi da vjeruje da su ovakve stvari instruisane i smišljene. Ukoliko je stvarna želja ljudi zaduženih za regularnost takmičenja da Premijer liga BiH bude i ostane elitno takmičenje u našoj zemlji, moraju se potruditi da se ovakve stvari više ne događaju. Radnik se po ovom pitanju neće više oglašavati, ali ukoliko se nešto slično ponovi, klub će učiniti sve što je u njegovoj moći da se zaštiti. 

Radnik naredna dva kola igra kod kuće sa ekipama Varde i Sparsa, gdje će i tražiti bodove za opstanak u elitnom društvu.

 

Translate »