vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik – Bratunac 1:0

Sala OŠ „Vuk Karadžić“, prva polufinalna utakmica plej-ofa, gledalaca 350.

KK RADNIK – KK BRATUNAC   115 : 82     ( 29 : 18 / 29 : 20 / 26 : 28 / 31: 16)

KK RADNIK: Radovanović 6, Kokoruš 5, Lontoš 2, Medić, Erkić 24, Borovčanin 35, Tolj 7, Krsmanović, Goranović 14, Luković 6, Simić 15, Kajmaković 1.

KK BRATUNAC: Lazić 3, Bogičević 10, Bundalo, Deurić 2, Drlačić 12, Petrović 10, Jokić, Pavlović 18, Stefanović 12, Bakračić 15.

U prvoj utakmici plej-ofa, košarkaši Radnika su savladali ekipu Bratunca i poveli u polufinalnoj seriji sa 1:0. Ovo je treća utakmica između ove dvije ekipe u sezoni i treća pobjeda našeg kluba, ujedno i najvažnija.

Utakmica je počela žestoko i odmah se moglo vidjeti da će tenzija biti prisutna tokom cijelog meča. Svjesni značaja ove utakmice, naši momci su jasno stavili do znanja protivniku da ovo neće biti laka utakmica za njih. Trener Jaćimović je na početku izveo petorku koja nije bila karakteristična u prethodnom dijelu sezone, a momci su na to odgovorili dobrom igrom i na kraju prvog perioda igre (29 : 18) svima je bilo jasno da će na kraju biti neizvjesna samo razlika kojom će se utakmica završiti.

Nakon prvog poluvremena, utakmicu je ranije završio Radovanović koji je isključen zbog prigovora. Ipak, ova sudijska odluka nije mnogo uticala na naše igrače niti na igru (58 : 38). U trećoj četvrtini, gosti su odigrali dobro i pokazali da ova ekipa ima budućnost, ali ipak nisu uspjeli značajnije da spuste razliku koju je Radnik u tom trenutku imao (84 : 66). Raspoloženi Erkić i Borovčanin su u nastavku rešetali koš Bratunca uz dobru ogru ostalih košarkaša našeg tima, što je dovelo do toga da postignemo čak 115 poena, najviše u dosadašnjem dijelu sezone. Na kraju utakmice, na semaforu je stajao rezultat RADNIK – BRATUNAC 115 : 82.
 
Najefikasniji pojedinac na ovoj utakmici bio je Vedran Borovčanin sa 35 postignutih poena.
 
Translate »