vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

U derbiju 19. kola Radnik Elvaco MetPro savladao Heo

KK HEO ALEKSIĆ KOMERC – KK RADNIK ELVACO METPRO  60 : 73  (14:16 / 22:18 / 11:14 / 13:25)

KK HEO ALEKSIĆ KOMERC: Bocka 13, L. Radmilović 16, Bratić 8, Fimić 8, Šaraba 13, Denda, Radan, Ivković 2, Đ. Radmilović, Radovanović, D. Ivković, Popara. Trener: B. Jokanović

KK RADNIK ELVACO METPRO:Vlačić 4, Kokoruš 26, Kecman 8, Mičić 15, Jovanović 7, Radović 2, Markez 7, Tejić, Andrić, Ristić, Spasojević 1, Kajmaković 3. Trener: V. Radovanović

Radnik Elvaco Metpro je u 19. kolu ostvario novu, veoma važnu pobjedu u gostima protiv ekipe Hea iz Bileće. Na jednom od najtežih gostovanja u ligi, naši momci su pokazali karakter i prikazali dobru i sigurnu igru koja im je na kraju donijela trijumf.

U uvodnim minutama utakmice vidjelo se da će ovo biti jedan tvrd i neizvjestan meč. Heo je kao domaćin imao ulogu favorita, iako je Radnik u prvom dijelu prvenstva slavio u Bijeljini. Naš tim je nakon prve četvrtine imao blagu prednost, ali je u drugoj Heo nešto bolje odigrao, da bi na poluvrijeme otišao sa prednošću 36 : 34.

Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Radniku. U većem dijelu je naš tim imao prednost koju je Heo konstantno pokušavao da ugrozi. Ipak, posljednji period igre je bio ključan. Dobra odbrana dala je našim momcima i sigurnost u napadu, pa je u ovim trenucima Radnik pravio ključnu razliku koja je, ispostavilo se, na kraju bila nedostižna za domaćina.

Najefikasniji na meču bio je sada već standardni Kokoruš, koji je postigao 26 poena, ali imao i 10 skokova kao i 5 asistencija. Mičić je postigao 15 poena, Kecman 8 uz 10 skokova. Treba pomenuti i naše mlade igrače Markeza koji je postigao veoma bitnu trojku i bio siguran sa linije slobodnih bacanja u završnici meča, kao i Jovanovića koji je pored 7 poena upisao i 9 skokova.

U ekipi Hea najefikasniji su bili Radmilović sa 16 i Bocka i Šaraba sa po 13 poena.

Naredni meč je na programu u subotu, 14.03. kada Radnik dočekuje ekipu Sutjeske.

Translate »