vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik imao napad za pobjedu, pa izgubio u produžetku

OKK SLAVIJA 1996 – KK RADNIK ELVACO METPRO  75 : 74 (23:11 / 19:21 / 12:16 / 13:19 / 8:7)

OKK SLAVIJA 1996: Macan 4, Elez 17, Biberdžić 18, Pilindavić 17, N. Damjanović 7, Šušić 10, Šehovac 2, L. Damjanović, Pejičić, Lalović, Pejić, Ž. Damjanović. Trener: A. Damjanović

KK RADNIK ELVACO METPRO: , Vlačić 21, Kokoruš 21, Spasojević, Kecman 8, Mičić 19, Radović 3, Markez, Tejić, Ristić, Andrić, Kajmaković 2. Trener: V. Radovanović

Radnik Elvaco MetPro je prethodnog vikenda gostovao ekipi Slavije 1996 i nakon velike borbe i neizvjesne utakmice ipak nije uspio da donese bodove sa ovog gostovanja. Domaćin je bolje započeo meč i nakon prve četvrtine imao prednost od 8 poena. Radnik je odigrao dosta bolje u nastavku utakmice i dobio sve tri naredne četvrtine, ali to je bilo dovoljno samo za produžetak. Na 15 sekundi prije isteka regularnog dijela Radnik je imao napad za pobjedu, ali Kokoruš nije uspio da ga završi poenima, pa se otišlo u produžetak.

U produžetku opet neizvjesno i teško. Radnik je ponovo imao posljednji napad i još jednu šansu za trijumf, ali Kokoruš ponovo nije poentirao i Slavija je osvojila nove bodove.

Naš tim je na ovom meču bio bolji skakački od protivnika (50-42), imao je veći broj napada i manji broj izgubljenih lopti, ali loši procenti šuta najiskusnijih igrača, kao i činjenica da Radnik nije igrao timsku košarku na ovom meču, bili su ipak presudni. Individualna rješenja na kojima se previše insistiralo nisu bila dovoljna da se Radnik sa ovog gostovanja vrati sa osvojenim bodovima.

Najefikasniji na meču bio je igrač Radnika Vlačić sa 21 postignutim poenom. Toliko je postigao i Kokoruš, dok je Mičić ubacio 19 poena. U ekipi Slavije Biberdžić je brojao do 18, a Pilindavić i Elez do 17.

U sljedećem kolu, Radnik dočekuje Borac iz Banja Luke.

Translate »