vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik bez sreće u završnici

KK RADNIK BNB – KK SOKOLAC  58 : 60 (10:4 / 12:15 / 26:11 / 25:15)

KK RADNIK BNB: Kokoruš 24, Radović 2, Popadić 2, Kolaković 10, Gutalj 2, Sandić 7, Borisogljebski, Tomić 3, Tejić, Bošnjak, Savić, Kajmaković 8. Trener: V. Radovanović

KK SOKOLAC: Marković 10, Okiljević 11, Pečenica 15, Pavlović, Jović, Đerić 13, Radović 7, Neđić 3, Planinčić, Babović, Šalić, Koprivica 1. Trener: B. Koprivica

Radnik je u okviru 19. kola dočekao ekipu Sokoca i odigrao jedan veoma dobar i borben meč. Iako je pred početak meča Sokolac bio blagi favorit zbog pozicije na tabeli, gostima nije bilo nimalo lako.

Radnik je odlično otvorio meč odbrambeno i dozvolio ekipi Sokoca samo 4 poena za 10 minuta. To je bila prilika da se Radnik rezultatski odvoji i lakše uđe u nastavak meča, ali loši procenti šuta i izvođenje slobodnih bacanja im to nisu dozvolili. Sokolac je u drugom periodu igre bio nešto efikasniji, te se na poluvrijeme otišlo sa 3 poena prednosti domaćina – 22 : 19. Bilo je sasvim logično da nastavak meča bude efikasniji i to su prvo pokazali gosti. Ovaj dio utakmice su riješili u svoju korist i pred posljednju četvrtinu obezbijedili sasvim solidnu prednost. Ipak, Radnik se nije predavao, borbenost i želja domaćih je dovela do neizvjesne završnice u kojoj je Sandić imao i šut za produžetak nakon skoka u napadu, ali je Sokolac imao više sreće i zasluženo trijumfovao na kraju.

Najefikasniji akter ovog susreta bio je ponovo Kokoruš sa 24 poena, dok je Kolaković postigao 10. Uekipi Sokoca to su bili Pečenica sa 15, Okiljević sa 11 i Marković sa 10 ubačenih koševa.

Radnik u sljedećem kolu gostuje ekipi Sutjeske iz Foče.

Translate »