vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Pobjeda Radnika u gostima protiv Sutjeske

KK SUTJESKA – KK RADNIK BNB  76 : 77  (17:20 / 23:16 / 12:21 / 24:20)

KK SUTJESKA:  Živanović 6, Radović 12, Vuković 16, Marić 5, Mrković 17, Sladoje 10, Vuković B. 4, Drakula6, Davidović, Perišić, Stojanović. Trener: M. Ivanović

KK RADNIK BNB: Kokoruš 25, Radović 8, Popadić, Gutalj 10, Kajmaković 10, Sandić 13, Tomić 5, Tejić, Kolaković 6, Bošnjak, Ristić, Savić. Trener: V. Radovanović

Radnik kao da se ove sezone pretplatio na neizvjesne završnice. Nekoliko puta Radnik je gubio utakmice na „pola koša“ i bez obzira na borbenost i želju igrača nije imao sreće da se ti mečevi završe u korist našeg tima. Ovaj put je bilo drugačije.

Radnik je otišao u Foču sa velikom željom da osvoji bodove i odlično je počeo utakmicu. Prvu četvrtinu je riješio u svoju korist ali nezgodna ekipa Sutjeske nije htjela da tek tako prepusti bodove gostima, pa je u drugom periodu odigrala dosta bolje i na veliki odmor otišla sa prednošću od 4 poena. U nastavku Radnik nameće svoj ritam igre i dobrom odbranom pravi razliku koja je, ispostavilo se, bila nedostižna za domaći tim. Ipak, Sutjeska je do posljednje sekunde bila u utakmici i izgledalo je da će se neke prethodne situacije ponoviti, međutim domaći u završnici nisu bili precizni i Radnik je na veoma teškom gostovanju osvojio nove bodove.

Najefikasniji na meču je, kao i u velikom broju slučajeva ove sezone, bio Kokoruš sa 25 poena, Pratili su ga Sandić sa 13 i Gutalj i Kajmaković sa po 10, dok su se u ekipi domaćih istakli Mrković sa 17, Vuković sa 15 i Radović sa 12 poena.

Radnik u nastavku ima veoma težak raspored, jer ponedjeljak igra zaostalu utakmicu sa Leotarom u Trebinju, a zatim u subotu dočekuje ekipu Borca, dva ovogodišnja favorita za osvajanje takmičenja.

Translate »