vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Leotar savladao Radnik u odloženoj utakmici

KK LEOTAR – KK RADNIK BNB  84 : 57  (23:15 / 22:9 / 24:14 / 15:19)

KK LEOTAR: Šakotić 19, Milošević 10, Tunguz2, Raičević 12, Stojanović 8, Damjanović 14, Batinić, Brnjašić 2, Ninković 8, Milidrag 4, Kalem 2, Popara 3. Trener: D. Šegrt

KK RADNIK BNB: Radović 6, Popadić 6, Tomić 6, Gutalj 16, Kajmaković 8, Kokoruš, Sandić 9, Tejić 3, Kolaković 3, Bošnjak, Ristić, Savić. Trener: V. Radovoanović

Radnik je kao gost poražen u odloženoj utakmici 13. kola Prve lige Republike Srpske od ekipe Leotara iz Trebinja koja se revanširala Radniku za poraz u prvom dijelu prvenstva. Okolnosti su ovaj put bile drugačije, pa je Leotar bez većih problema zasluženo upisao nove bodove. Radniku je ovo bila druga utakmica u 3 dana, pa je i to ostavilo traga na naše igrače. Takođe, ovaj meč je propustio kapiten Radnika i najbolji igrač dosadašnjeg dijela šampionata Kokoruš, koji je zbog povrede na samom početku izašao iz igre.

Leotar je opravdao ulogu favorita i na samom početku stavio Radniku do znanja da se teško može nadati pozitivnom ishodu meča. Raspoloženi igrači domaćeg tima su prvu četvrtinu riješili u svoju korist i napravili prednost u nastavku koja im je garantovala sigurnu završnicu. Radnik je živnuo u drugom poluvremenu, riješio posljednji dio igre u svoju korist, ali to je bilo sve od našeg tima na ovom meču.

Ono što raduje, jesu dobre partije mladih igrača našeg tima. Radovanović je svima priužio priliku na ovoj utakmici i vidjelo se da Radnik ima ozbiljan potencijal za sezone koje dolaze. Na ovoj utakmici se izdvojio Marko Gutalj koji je postigao 16 poena uz 8 skokova i 2 asistencije i on je ujedno bio najefikasniji u našem timu. Pored njega, Sandić je postigao 9 a Kajmaković 8 poena. U redovima domaćina Šakotić je postigao 19 a pratili su ga Damjanović sa 14 i Raičević sa 12 poena.

U sljedećem, pretposljednjem kolu regularnog dijela, Radnik će dočekati ekipu Borca iz Banja Luke.

Translate »