vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Derbi kola pripao Borcu

KK RADNIK BNB – OKK BORAC  64 : 72  (19:20 / 15:28 / 18:13 / 12:11)

KK RADNIK BNB: Ristić, Savić, Borisogljebski, Tejić, Bošnjak, Kokoruš 26, Radović 8, Sandić 4, Tomić 10, Kajmaković 6, Kolaković 8, Gutalj 2. Trener: V. Radovanović

OKK BORAC: Šćekić 6, Zvonar 8, Nikolić 2, Barbarez 11, Lulić 5, P. Lončar 11, S. Lončar, Čečavac, Stupar, Ljuboja, Tubak 16, Vučković 13. Trener: D. Mićić

Derbi pretposljednjeg, 21. kola Prve lige pripao je gostima, ekipi borca iz Banja Luke. Opravdao je ovaj meč epitet derbija i gledaoci imali priliku da vide jednu pravu tvrdu prvenstvenu utakmicu sa dosta lijepih poteza. Borac je bio favorit na ovom susretu, ali je Radnik odigrao dosta borbeno i čvrsto, pa su gosti ipak morali da se pomuče za bodove.

U prvoj četvrtini, ekipe su se smjenjivale u vođstvu i najavile neizvjesnu utakmicu. Pogađali su igrači oba tima, te je tek u drugom periodu ekipa Borca uspjela da napravi značajnije vođstvo. Radnik je nešto slabije ušao u završnicu poluvremena, pa je sa dvocifrenim zaostatkom krenuo u nastavak. Drugo poluvrijeme je rezultatski pripalo Radniku koji je odigrao zaista dobro i prišao Borcu na minimalnu razliku, ali nije imao snage za preokret. Iskusna ekipa Borca je sačuvala razliku iz prvog poluvremena i zasluženo upisala nove bodove.

Najefikasniji na ovom susretu je bio kapiten Radnika Kokoruš sa 26 poena, dvocifren je bio i Tomić sa 10. U ekipi Borca Tubak je postigao 16, Vučković 13, Barbarez i Lončar po 11 poena.

Posljednji susret u ovoj sezoni Radnik će odigrati kao gost protiv ekipe OKK Slavije 1996.

Translate »