vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik bez sreće u završnici

KK RADNIK BNB – KK BUDUĆNOST  62 : 63 (12:14 / 19:15 / 15:21 / 16:13)

KK RADNIK BNB: Popadić 7, Ristić, Borisogljebski, Tejić, Bošnjak, Kokoruš 22, Radović 6, Sandić, Tomić 9, Kajmaković 10, Kolaković 2, Gutalj 6. Trener: V. Radovanović

KK BUDUĆNOST: Vlačić 6, Šarić, A. Pirgić, Erkić 11, Kecman 9, D. Pirgić, Vasilić 8, Džafić, S. Jovanović 2, Govbović 6, Stojanović, L. Jovanović 21. Trener: D. Čojić

U okviru 14. kola Prve lige Republike Srpske Radnik je dočekao gradskog rivala, ekipu Budućnosti. Budućnost je slavila minimalnim rezultatom 62:63 nakon više nego interesantne završnice.

Od samog početka igralo se poen za poen i bilo je jasno da će gledaoci moći da uživaju u jednoj borbenoj, neizvjesnoj, ali i fer i korektnoj utakmici. Budućnost je prvu četvrtinu riješila u svoju korist, Radnik je bio bolji u drugoj, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Radnika – 31:29. U trećem periodu igre Budućnost je bila efikasnija i dominantnija u skoku, Radnik nikako nije uspijevao da pogodi otvorene šuteve pa su gosti imali višak od 4 poena pred početak posljednje dionice.  Ekipe su se smjenjivale u vođstvu čak 14 puta u toku meča, ali je neizvjesna završnica ipak pripala Budućnosti. Na 1:20 do kraja Radnik je imao prednost, ali zahvaljujući dobroj odbrani gostiju i brzopletosti domaćina, izabranici trenera Čojića su preokrenuli rezultat u svoju korist. Radnik je u posljednjim sekundama meča imao šut za pobjedu, ali lopta nije ušla u koš.

Najefikasniji igrač na ovom meču bio je Kokoruš sa 22 poena, Kajmaković je postigao 10, dok je u ekipi Budućnosti Jovanović postigao 21, a Erkić 11 poena.

Čestitke ekipi Budućnosti na pobjedi i puno sreće u nastavku takmičenja, a Radnik se okreće novim izazovima i utakmici sa ekipom Varde kojoj gostuje u sljedećem kolu.

Translate »