vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik pobjedom završio prvi dio sezone

KK RADNIK BNB – KK SLAVIJA  61 :58  (16:21 / 14:18 / 18:14 / 13:5)

KK RADNIK BNB: Kokoruš 16, Radović 1, Tomić 7, Gutalj, Kajmaković 9, Kupusović 19, Sandić 3, Tejić, Kolaković 6, Bošnjak, Ristić, Savić. Trener: V. Radovanović

KK SLAVIJA: Šušić 19, N. Damjanović 7, L. Damjanović 2, Biberdžić 7, Pilindavić 13, Macan 10, Vasković, Šehovac, Krunić, Ž. Damjanović. Trener: A. Damjanović

U posljednjem kolu prvog dijela sezone, Radnik je zabilježio pobjedu protiv ekipe Slavije. Ekipa nekadašnjeg košarkaša Radnika Aleksandra Damjanovića je odlično počela meč, prvi period igre riješila u svoju korist i najavila veliku i neizvjesnu borbu. Radnik je kontrolisao skok, ali napadački nikako nije mogao da dodje do svog ritma, te se na poluvrijeme otišlo pri vođstvu Slavije rezultatom 39:30.

Kao po nekom nepisanom pravilu ove sezone, Radnik otvara drugi dio meča nešto bolje i uspijeva da smanji prednost u ovom dijelu igre, ali ne da i preokrene rezultat u svoju korist. Na samom kraju utakmice, zahvaljujući nešto boljoj odbrani i dobrom izvođenjenju slobodnih bacanja, ali i greškama protivnika, Radnik je ostvario minimalnu prednost koju je sačuvao do kraja i upisao nove bodove.

Najefikasniji igrači na ovom susretu bili su Kupusović iz Radnika i Šušić iz Slavije sa po 19 postignutih poena. U domaćoj ekipi dvocifren je bio još Kokoruš sa 16, a u gostujućem timu Pilindavić sa 13 i Macan sa 10 ubačenih poena.

Slijedi pauza do 19. januara 2019. kada će se nastaviti prvenstvo.

Translate »