vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik pobijedio Sutjesku nakon produžetka

KK RADNIK BNB – KK SUTJESKA  80 : 76  (22:17 / 11:22 / 12:13 / 22:15 / 13:9)

KK RADNIK BNB: Kokoruš 27, Sandić 6, Popadić, Tomić 14, Kajmaković 13, Radović 14, Kupusović, Tejić, Kolaković 2, Gutalj 4, Bošnjak, Savić. Trener: V. Radovanović

KK SUTJESKA: Sladoje 24, Tunguz 17, Radović 6, Vuković, Mrković 4, Živanović 21, Vuković, Drakul 2, V. Radović 2, Davidović, Marić, Perišić. Trener: M. Ivanović

U devetom kolu Prve lige Republike Srpske Radnik je savladao Sutjesku nakon velike borbe i jednog produžetka. Radnik je bolje započeo meč i nakon prve četvrtine je imao pet poena prednosti. Sutjeska je insistirala na unutrašnjoj igri, ali je domaćin kombinovanom odbranom uspiješno odbijao ove napade i kontranapadima održavao prednost. Sutjeska nije odustajala od svog načina igre, što im je donijelo rezultat u drugoj četvrtini koju su riješili ubjedljivo u svoju korist i na poluvrijeme otišli sa 6 poena prednosti.

Radnik je u trećem periodu pokušao da stigne prednost Sutjeske ali veoma loš šut u ovom periodu igre im to nije dozvoljavao, pa je Sutjeska i ovaj period minimalno riješila u svoju korist 12:13. U posljednjem periodu je Radnik značajno bolje odigrao u odbrani, popravio i procenat šuta i 45 sekundi prije kraja meča imao prednost od 4 poena, ali nije uspio da je sačuva pa se otišlo u produžetak. Predvođeni raspoloženim Kokorušem, momci su odigrali skoncentrisano kada je bilo najpotrebnije i na kraju osvojili nove bodove.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Kokoruš sa 27 poena uz 12 uhvaćenih lopti i 4 asistencije. Dvocifreni su bili i Radović i Tomić sa po 14 i Kajmaković sa 13 poena. U ekipi Sutjeske najefikasniji je bio Sladoje sa 24, zatim bivši igrač Radnika Živanović sa 21 i Tunguz sa 17 poena.

U sljedećem kolu igra se derbi meč kada će Radnik gostovati ekipi Borca iz Banja Luke.

Translate »