vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao Bošnjak

KK RADNIK BNB – KK BOŠNJAK  78 : 73  (19:20 / 13:26 / 17:15 / 29:12)

KK RADNIK BNB: Vasić 2, Kokoruš 4, Kaluđerović 10, Pavlović 21, Sudžum 18, Šarić 3, Popadić, Tejić, Milošević 2, Jovanović 16, Prskalo, Tomić 2. Trener: A. Rešidović

KK BOŠNJAK: Marković 16, Damjanović 9, Lulić 25, Mujić 5, Dragolj 6, F. Rešidović 6, B. Ahmetbašić, Šabić, Suljić, Sirar, Tunović 6. Trener: V. Radovanović

U 8. kolu Lige za opstanak, Radnik i Bošnjak odigrali su jednu interesantnu utakmicu punu preokreta. Prva četvrtina bila je izjednačena. Nijedna ekipa se nije značajnije rezultatski odvojila, pa je na kraju ovog perioda rezultat glasio 19:20 za gostujući tim. Ipak, početkom druge četvrine, vidjela se veća želja i borbenost igrača Bošnjaka. To je donijelu dobru igru u odbrani i brzu tranziciju gostima. Nakon nekoliko realizovanih kontranapada i sigurnih šuteva sa distance, Bošnjak je na veliki odmor otišao sa čak 15 poena prednosti.

U trećem periodu igre, Radnik nije izgledao dobro, pa je u jednom momentu razlika bila i velikih 20 za goste, ali su domaći ipak nekako uspjeli da riješe ovaj dio igre u svoju korist i neznatno smanje prednost koju je Bošnjak imao na poluvremenu. Onda je u posljednjoj četvrtini Radnik odigrao zaista sjajno. Čvrstom igrom u odbrani, brzim kontranapadima, preciznim šutevima i pas igrom domaći su veoma brzo došli do prednosti  i za jednu dobru četvrtinu prelomili meč. Radnik je na kraju ostvario pobjedu rezultatom 78:73 i upisao nove bodove i Ligi za opstanak.

Najefikasniji na meču bio je igrač Bošnjaka Lulić sa 25 postignutih poena. Marković je postigao 16. U ekipi Radnika Pavlović je postigao 21, Sudžum 18 i Jovanović 16.

Sljedeći meč Radnik će igrati u subotu, 14.04.2018. protiv ekipe Mladosti u Mrkonjić Gradu.

Translate »