vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Velika borba Radnika i Mladosti

KK RADNIK BNB – KK MLADOST  66 :72  (17:27 / 12:11 / 18:14 / 19:20)

KK RADNIK BNB: Šarić 2, Popadić, Boljkovac 2, Sandić, Vasić, Kokoruš 20, Jovanović 13, Kaluđerović 19, Pavlović 5, Prskalo 2, Tomić 3, Milošev. Trener: B. Vićentić

KK MLADOST: Jović, Aleksić 18, Kocović 8, Mijović 6, Jotić, Radivojević 11, Ljuboja, Milanović, Srdić, Knežević 20, Hukić 9. Trener: G. Sladojević

Radnik BNB i Mladost iz Mrkonjić Grada odigrali su jako kvalitetan i borben meč u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ova utakmica je bila veoma značajna za obje ekipe, te se od samog početka mogla vidjeti velika želja da pruže što bolju partiju. Radnik opet nije bio kompletan, jer na ovom meču nije nastupio Milošević, ali se na početku bolje snašao i snažnom odbranom zbunio protivnika, pa je u tom periodu igre domaćin imao 6 poena prednosti. Ipak, Mladost polako preuzima inicijativu i uspijeva da preokrene rezultat u svoju korist. Veliki broj promašaja iz reketa i „zicera“ je svakako olakšao posao gostima koji su trojkom sa više od pola terena u posljednjoj sekundi pre četvrtine otišli na 10 poena prednosti.

Ispostavilo se da je ovaj period igre bio ključni za krajnji ishod utakmice. Radnik je naredne dvije četvrtine riješio u svoju korist i nekoliko puta bio u situaciji i da preokrene rezultat, ali je nedostajalo snage, a malo i sportske sreće, pa je Mladost u posljednjem periodu igre uspjela da odbije nalete Radnika i zasluženo osvoji nove bodove.

Najefikasniji igrači na meču bili su kapiten Radnika Kokoruš sa 20 postignutih poena i odlični centar Mladosti Knežević koji je ubacio isto toliko. Dvocifreni u domaćoj ekipi bili su još i Kaluđerović sa 19 i Jovanović sa 13 poena, dok su se kod gostiju istakli još i Aleksić sa 18 i Radivojević sa 11 ubačenih koševa.

Radniku za vikend predstoji gostovanje u Sarajevu ekipi Bosne.

Translate »