vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik u produžetku izgubio od Sparsa

KK RADNIK BNB – KK SPARS  90 : 95  (10:23 / 15:24 / 30:11 / 24:21 / 11:16)

KK RADNIK: Jovanović 23, Kaluđerović 11, Kokoruš 23, Milošev 2, Pavlović 20, Šarić, Prskalo 9, Vasić 2, Popadić, Sandić. Trener: B. Vićentić

KK SPARS: Bašić 4, Đokić 25, Durmo 11, Manjgafić 12, Rogić 19, Biberović, Grubelić 2, Josipović 18, Kovačević 3, Stepanović 1. Trener: M. Trbić

U 12. kolu Premijer lige Bosne i hercegovine, Radnik je dočekao favorizovanu ekipu Sparsa. Publika je mogla da uživa u još jednoj neizvjesnoj i borbenoj utakmici u kojoj je ekipa Sparsa imala više sreće i koncentracije u završnici i nakon produžetka upisala novu pobjedu.

Radnik je veoma loše ušao u meč, nikako nije mogao da dođe do svoje igre što je gost, naravno, iskoristio i napravio sasvim solidnu razliku. Ona je i u drugom periodu rasla da bi, na kraju poluvremena Sparsi imali prednost od čak 22 poena.

Činilo se da je pitanje pobjednika već tad riješeno i da će gosti lako privesti utakmicu kraju ali u drugom poluvremenu Radnik je izgledao potpuno drugačije. Treća četvrtina bila je jedna od najboljih koju je naš klub odigrao ove sezone, te je u ovom periodu postigao 30 poena, primio samo 11 i vratio utakmici potpunu neizvjesnost. Posljednja četvrtina je takođe pripala Radniku, a onda je nastupila prava drama. Radnik je u regularnom dijelu, mora se reći, bio bliži pobjedi. Na 7 sekundi do kraja utakmice Radnik je imao poen prednosti a Luka Jovanović, nad kojim je napravljen faul, dva slobodna bacanja i priliku da stavi tačku na meč i potvrdi svoju veoma dobru igru na ovoj utakmici. Na žalost, pronmašio je oba bacanja, a zatim i napravio faul kojim su sada gosti dobili priliku da riješe utakmicu. Pogodili su jedno bacanje i utakmica je otišla u produžetak.

U produžetku su Sparsi bili bolje koncentrisani, možda imali i više snage i na kraju su osvojili nove bodove.

Najefikasniji igrač utakmice bio je igrač Sparsa Đokić sa 25 poena. Pratili su ga Rogić sa 19 i Josipović sa 18. U ekipi Radnika Jovanović i Kokoruš su postigli po 23 poena, dok je Pavlović meč završio sa 20.

Napišite komentar

Translate »