vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Bosna dočekala Radnik BNB

KK BOSNA ROYAL – KK RADNIK BNB  75 : 56  (23:15 / 13:14 / 18:13 / 21:14)

KK BOSNA ROYAL: Arslanović 11, Aljkadić, Rhashaad 4, Knežević 3, Antunović 2, Brandford 18, Rešidović 7, Curevac 7, Kosovac, Đelmo, Šturanović 20, Durak. Trener: M. Pejić

KK RADNIK BNB: Šarić 9, Popadić, Boljkovac 9, Milošević 2, Vasić, Jovanović 11, Kaluđerović 9, Pavlović 6, Sandić 3, Tomić 1, Milošev 6. Trener: B. Vićentić

Radnik je u utakmici 16. kola Premijer lige Bih zabilježio novi poraz od ekipe Bosne. I na ovom susretu nismo bili kompletni. Kapiten Dejan Kokoruš nije nastupio zbog virusa što je, pokazalo se, bio veliki hendikep za naš tim.

Bosna je cijelu utakmicu držala ritam i prednost. Radnik je u nekoliko navrata uspio da stigne domaćina, izjednači rezultat, ali jednostavno nije bilo dovoljno raspoloženih igrača koji bi eventualno mogli da preuzmu inicijativu i urade nešto više. Bosna je bila bolja u većini statističkih elemenata, sigurno i uspješno određivala tok ove utakmice i na kraju zasluženo slavila.

Najefikasniji na meču bili su igrači Bosne – Šturanović sa 20 i Brandford sa 18, dok je u našem timu jedini dvocifren bio Jevanović sa 11 postignutih poena.

Radnik je u sljedećem kolu slobodan, a zatim mu slijedi nekoliko veoma bitnih i teških mečeva koji će značajno odrediti dalji tok prvenstva.

Translate »