vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Zrinjski se provukao u Bijeljini

KK RADNIK BNB – HKK ZRINJSKI  70:74  (19:22 / 15:14 / 18:18 / 18:20)

KK RADNIK BNB: Kokoruš 27, Kaluđerović 7, Pavlović 24, Tomić 8, Milošev 2, Popadić, Boljkovac, Milošević 2, Tejić, Jovanović, Šandić. Trener: B. Vićentić

HKK ZRINJSKI: Princ 6, Sokolović 17, Ramljak 13, Brummitt 6, Miličević 12, Kuzman, Petrić, Golemac, Demić 13, Barać, Ljujić 7. Trener: H. Vlašić

KK Radnik je u 10. kolu Premijer lige BiH dočekao najbolju i trenutno vodeću ekipu lige, koja je do ovog kola zabilježila samo jedan poraz. Iako je ekipa Zrinjskog bila izraziti favorit u ovom meču, Radnik se hrabro suprotstavio i odigrao možda i najbolju i najborbeniju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Zrinjski je u meč ušao silovito i nakon nekoliko uvodnih minuta napravio je seriju od 12:0 i svima u dvorani se u tom momentu učinilo da će ovo biti lagana i ubjedljiva pobjeda gostiju. Međutim, nakon tajm auta trenera Vićentića Radnik podiže odbranu i uzvraća serijom koja dovodi rezultat u potpuni egal. Prvu četrvtinu dobija Zrinjski rezultatom 22:19, ali Radnik posle toga na terenu izgleda sve bolje nošen odličnim Kokorušom i Pavlovićem, rješava drugi period igre u svoju korist 15:14 i na odmor se odlazi sa minimalnom prednosti gostiju 34:36.

Treći period igre je bio neriješen. Obje ekipe su igrale maksimalno angažovano, pogotovo u odbrani, tako da je publika u Bijeljini zaista mogla da uživa u predstavi koju su ove dvije ekipe priredile. Posljednja četvrtina u kojoj se moglo vidjeti pregršt lijepih poteza na obje strane je odlučivala o pobjedniku. Zrinjski je veoma iskusna ekipa, ali Radnik se nije predavao. Nekoliko puta naši momci su bili blizu da prelome utakmicu i ostvare podvig ali ipak nisu uspjeli. Zrinjski je nakon nekoliko dosuđenih faulova bio precizan sa linije slobodnih bacanja i na taj način uspio da sačuva malu prednost koju je imao i riješi ovaj meč u svoju korist.

Radnik je na ovom meču imao smanjenu rotaciju usljed povreda Boljkovca, Jovanovića i Šarića, ali su bez obzira na tu činjenicu pokazali kako se igra i bori za svoj klub i dres koji nose. Na kraju su ispraćeni gromoglasnim aplauzom publike koja je bila više nego zadovoljna prikazanim na ovom susretu.

Najefikasniji igrači na utakmici i u timu Radnika bili su Kokoruš sa 27 i Pavlović sa 24 postignuta poena. U ekipi Zrinjskog to su bili Sokolović sa 17 i Ramljak i Demić sa po 13 ubačenih koševa. U prvenstvu sada slijedi pauza i sljedeće kolo bi trebalo da bude na programu 10. januara.

Translate »