vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Ubjedljiv poraz u Kaknju

KK KAKANJ – KK RADNIK BNB 105:80 (16:26 / 31:15 / 25:19 / 33:20)

KK KAKANJ: Muflizović 15, Zahiragić 3, Negovanović 11, Božović 27, Mirković 5, Mešinović 2, Merdanović 4, Buza 2, Pavlović 1, Dedić 18, Talić 17, Tepić. Trener: J. Pandža

KK RADNIK BNB: Kokoruš 20, Jovanović 16, Milošević 5, Kaluđerović 18, Pavlović 16, Sandić, Popadić, Tomić, Tejić, Milošev 5. Trener: B. Vićentić

Radnik je na gostovanju u Kaknju ubjedljivo savladan iako je prvo poluvrijeme odigrao jako dobro i nije se nakon prikazane igre mogao očekivati ovakav ishod.

Radnik je krenuo silovito i Kakanj nije mogao naći rješenje za raspoložene igrače našeg tima iako je na papiru bio izraziti favorit. U prvoj četvrtini naši igrači su postigli 26 poena a ekipu Kaknja dobrom odbranom sveli na 16 i djelovalo je da je Radnik na pragu iznenađenja. U drugom dijelu igre, Kakanj je počeo da pogađa skoro sve šuteve i uspio da nadomjesti nedostatak. Do tada je pogodio čak 10 trojki i uz dominaciju u skoku Radnik nije mogao više. Na odmor se otišlo sa prednošću Kaknja od 6 poena.

Drugo poluvrijeme bilo je u znaku domaćina. Radnik je pokušavao da uradi nešto više i sa dvocifrenog minusa se više puta vraćao. Ipak, predvođeni fenomenalnim Božovićem (27 poena, 14 skokova) domaćini su održavali stečenu prednost i nisu dozvoljavali našim igračima da se značajnije približe. To je bilo posebno izraženo u posljednjoj četvrtini, kada je Kakanj odigrao zaista fenomenalno, ubacivao iz svih pozicija i na kraju zasluženo slavio ubjedljivom razlikom.

Radnik je i ovaj meč igrao oslabljen. Smanjena rotacija usljed povreda Boljkovca i Šarića bila je hendikep koji ostali momci ovaj put nisu mogli nadomjestiti.

Najefikasniji igrač susreta bio je već pomenuti Božović sa 27 postignutih poena. Pratili su ga Dedić sa 18 , Talić sa 17 i Muflizović sa 15 poena. U ekipi Radnika Kokoruš je postigao 20, Kaluđerović 18, Pavlović i Jovanović po 16 poena.

Translate »