vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Saopštenje KK „Radnik-Bn Basket“

U 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Radnik BNB je kao domaćin odigrao utakmicu protiv ekipe Širokog nakon koje je, po navodima sudija koje su dijelile pravdu, došlo do prijetnji i vrijeđanja sudija.

Nakon završetka meča koji je pripao gostima, publika u dvorani u kojoj naš klub nastupa je bila više nego revoltirana suđenjem, pogotovo u posljednjoj minuti utakmice kada je i riješeno pitanje pobjednika.

Službena lica našeg kluba su se prije, u toku i nakon utakmice ponašala u skladu sa pravilima i propisima i ni u jednom trenutku nisu neprimjereno reagovali na sudijske odluke niti na bilo kakav način vrijeđali ili doprinijeli vrijeđanju bilo koga, a nakon utakmice su se pozdravili sa sudijama, delegatom i našim sportskim protivnicima.

Smatramo da je utakmica bila odlično organizovana i da niko od službenih lica nije imao razloga da se plaši za svoju bezbijednost jer je bila prisutna policija, kao i redari koje redovno angažujemo kako na tribinama, tako i u restriktivnom prostoru za službena lica.

Ukoliko je došlo do nekih povika, vrijeđanja ili prijetnji od strane neslužbenih osoba, naš klub to najoštrije osuđuje i od takvih stvari se najiskrenije ograđuje, jer tome svakako nije mjesto na sportskim terenima. Grad Bijeljina i Košarkaški klub Radnik BNB su uvijek bili i ostaće otvoreni za sve ljude. Od osnivanja pa do danas, naš klub su vodili, za njega nastupali i bodrili ljudi različitih nacionalnosti i tu nikada nije bilo niti će biti mjesta za bilo kakvu mržnju.

Zato očekujemo da se sprovede postupak i utvrdi istinitost navoda i tvrdnji sudija i nadamo se da će u budućnosti na terenu i oko njega preovladavati isključivo sportski motivi.

KK „Radnik-Bn Basket“

Translate »