vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Bosna savladala Radnik

KK RADNIK BNB  –  KK BOSNA ROYAL  55 : 71  (9:21 / 9:14 / 19:16 / 18:20)

KK RADNIK BNB: Šarić, Popadić, Boljkovac 10, Milošević 8, Tejić, Kokoruš 10, Jovanović 5, Kaluđerović 12, Pavlović 6, Tomić, Milošev 4. Trener: B. Vićentić

KK BOSNA ROYAL: Walker, Alikadić, Pašajlić 17, Knežević 17, Antunović, Brandford 13, Miković 4, Radukić 6, Sturanović 11, Durak 3. Trener: A. Damjanović

Radnik je na svom parketu u utakmici petog kola Premijer lige BiH poražen od ekipe Bosne iz Sarajeva. Naši košarkaši su jako loše ušli u meč i nakon nekoliko promašenih zicera i otvorenih šuteva, Bosna je vrlo brzo napravila dvocifrenu razliku. Radnik nije uspijevao da pronađe svoju igru, dok je na drugoj strani igrače Bosne jako dobro služio šut, pogotovo za tri poena, pa su održavali i do poluvremena uvećavali svoju prednost. Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 35 : 18.

U drugom poluvremenu Radnik jer zaigrao dosta čvršće i sigurnije, pogotovo u odbrani, te je u trećem periodu igre uz pomoć publike smanjio razliku na 6 poena. Činilo se u tim momentima da Radnik ima snage da uvede utakmicu u neizvjestan tok, ali prije svega razigrani Knežević i Pašajlić nisu to dozvolili. Uspjeli su da odbiju napade domaćina i relativno mirno privedu utakmicu kraju za konačnih 55:71.

Najefikasniji u redovima Radnika bili su Kaluđerović sa 12 postignutih poena, te Boljkovac i kapiten Kokoruš sa 10, dok su u ekipi Bosne već pomenuti Knežević i Pašajlić postigli po 17 koševa.

Radnik se zahvaljuje navijačima na pruženoj podršci i nadamo se da će u utakmicama koje dolaze nastaviti da podržavaju naš tim.

Translate »