vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik – Horsens IC

U nedjelju, 03.09.2017. godine, Radnik će ugostiti dansku ekipu Horsens IC za koju nastupa naš nekadašnji igrač i kapiten Vedran Borovčanin. Ovaj meč će biti odigran na Vedranovu inicijativu, što je Radnik, naravno, sa zadovoljstvom prihvatio.

Vedran je košarkašku karijeru započeo u našem klubu. Kroz mlađe kategorije se brzo izborio za mjesto u prvom timu i već tada se vidjelo da će Vedran napraviti uspješnu košarkašku karijeru. Do 2009. godine je nosio boje Radnika, da bi naredne dvije godine proveo u Slogi iz Kraljeva. Nakon te epizode, vratio se u svoj klub, Radnik, i u njemu ostao do 2013. Nakon toga je iz Radnika prešao u danski Horsens IC i sada je jedan od najboljih igrača tog tima.

Horsens IC će u petak, 01.09. odigrati prvi meč na ovoj mini turneji sa finalistom KLS u prethodnom prvenstvu, ekipom FMP iz Železnika, zatim u subotu sa ekipom Slobode iz Tuzle i na kraju u nedjelju sa Radnikom.

Pozivamo sve ljubitelje košarke da dođu u nedjelju i još jednom pozdrave Vedrana Borovčanina i, naravno, podrže naš Radnik.

Utakmica će se odigrati u dvorani OŠ „Vuk Karadžić“ sa početkom od 19h.

 

Translate »